Çapaya Devam

Çapaya Devam

azilli’de günlük 35 lira yevmiyeyle tarlalarda çalışan mevsimlik işçiler, Ramazan ayında aşırı sıcaklarla da mücadele etmek zorunda kalıyor.

azilli’de pamuk çapası yaparak geçimleri sağlayan çoğunluğu kadınlardan oluşan tarım işçileri, Ramazan ayının ilk günlerinde tarlalarda çalışmalarını sürdürüyor. Menderes Nehri'ne yakın tarlalarda pamuk çapası yapan kadınların yanı sıra çocuklar da annelerine yardım ediyor. Hava sıcaklığının arttığı şu günler de günlük 35 lira yevmiye için tarlada 8 saat çalıştıklarını belirten işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıklarından yakınıyor.

ORUÇ TUTANLAR DA VAR

Hava sıcaklığına rağmen oruç tutmaya devam eden işçilerden Fatma Altın, sabah 7.30'da tarlaya çapa yapmaya geldiklerini belirterek, "Sabah erkenden gelip akşam 17.30’a kadar çapa yapıyoruz. Hava sıcaklığına rağmen yaşamımızı sürdürebilmemiz için çalışmamız gerekiyor. İnançlarımız doğrultusunda oruçta tutmak zorundayız. Rabbim takatini veriyor. Yaptığımız işe göre daha fazla kazanmamız gerekli, ama Türkiye’de şartlar bu" dedi.

Tarlada çapa yapan kadınlar ise, Ramazan ayında insanların öğle sıcağında sokağa bile çıkmaya çekindiğini belirterek, kendilerinin güneşin altında geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. Pamuk üreticileri ise, bu yıl pamukta biraz sıkıntılar olduğunu, yağışların geç düşmesi nedeniyle yeniden ekim yaptıklarını ve toplamanın da sıcak günlere kaldığını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.