Cavit Yenipazarlı Gümbür Gümbür Geliyor!

Cavit Yenipazarlı Gümbür Gümbür Geliyor!

CHP’den Nazilli Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan Cavit Yenipazarlı yüzlerce partilisiyle gövde gösterisi yaptı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Cavit Yenipazarlı’nın Hangar Kafe Restoran’daki aday adaylığı tanıtım toplantısına CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, CHP Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce partili katıldı. Yenipazarlı'nın toplantı salonuna girdiği andan itibaren partililer CHP bayraklarını sallayarak destek verdi. Salonda zaman zaman "Çare Yenipazarlı" sloganları yükseldi. 

Tanıtım toplantısında ilk olarak kürsüye çıkan CHP İlçe Başkanı Ali Deveci, Yenipazarlı'nın aday adaylığının hayırlı olmasını temenni etti. CHP'nin Nazilli'de belediyeyi alacağınında altını çizen Deveci, her kesimden destek istedi. Deveci'nin konuşmasının ardından alkışlarla kürsüye gelen Cavit Yenipazarlı aday adaylığı bildirgesini okudu. 

33-005.jpg

İŞTE YENİPAZARLI'NIN ADAYLIK BİLDİRGESİ 

"Ben 1952 Denizli/Tavas doğumluyum: İlk orta ve lise öğrenimimi Nazilli’de tamamladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 1976 yılında mezun oldum.

İnşaat mühendisi olarak 2 yıl özel şirketlerde çalıştıktan sonra rahmetli Belediye Başkanımız Eşref Özel zamanında 1 yıl imar ve fen işleri müdürü olarak çalıştım.1979 yılından beri serbest mühendislik ve müteahhitlik hizmeti vermekteyim.

İş yaşamım klasik olarak tanımlanabilecek yokluktan, yoksulluktan yetişmiş çok mücadele etmiş sıfırdan başlayarak bu günlere gelmiş iş adamı hikâyelerinden farklı değil.42 yıllık meslek hayatımda yaptığım iş nedeniyle inşaat sektöründe çalışan işçinin, emekçinin hakkının hukukunun sonunu kadar sahip çıkıldığını bilmektedirler. Halkımıza esnafımıza köylümüze de aynı anlayışla yaklaşacağız.

Siyasi yaşamım ise tam bir yakın tarih özeti gibidir. Hem 12 Mart Hem 12 Eylül sürecini yaşamış damarlarında hissetmiş biri olarak o günler çok kolay geçmedi.

- Emperyalizme karşı tam bağımsızlık için
- Barış – demokrasi ve daha fazla özgürlük için
- Laik demokratik Türkiye Cumhuriyetini korumak ve kollamak için
- Emeği en yüce değer yapabilmek için
- İş, ekmek, hürriyet için başladığım bu siyasi mücadeleyi tam 48 yıldır bu çizgiden hiç taviz vermeden eğilmeden bükülmeden, kırılmadan onurumuzla ilk günkü heyecanla sürdürüyorum ve sürdürmeye devam edeceğim.

Bu karanlık günlerin ardından siyasi mücadelenin yeniden ivme kazandığı günlerde rahmetli belediye başkanımız sevgili yol arkadaşım Sayın Mimar Ahmet Şensan’a 1989 yerel seçimlerinde yardımcı olmak için SHP saflarında mücadele etmeye başladım. 1994 te rahmetli Dr. Yavuz Kaynar 1999da rahmetli Avukat Avni Ugan’ ın belediye başkanlık seçimlerinde kontenjandan belediye meclis üyesi adayı olarak yer aldım. 2004, 2009 ve 2014 de Nazilli belediye başkanlığı için aday adayı oldum ancak şartlar olgunlaşmamış ki halkın karşısına çıkmak nasip olmadı.

Ülkemiz şu anda hem ekonomik hem siyasi anlamda büyük bunalımlar yaşamaktadır. 16 yıllık Akp iktidarı ülkemizin 94 yıllık borç miktarı 200 milyar dolar iken bu borcu 457 milyardolara çıkarmayı başarmıştır. Bunun üzerine özelleştirmelerden gelen parayı ekleyelim, yap işlet devret projelerinin getirdiği yükleri eklediğimizde cari açığımızın çocuklarımızın dahi ne kadar borçlandığını hesaplamak bile mümkün değil.

Bütün bu harcanan paralara karşılık, başta enerji olmak üzere üretimin hiçbir aşamasına yatırım yapılmamış taş taş üstüne konulmamış tam aksine Cumhuriyetimizin 94 yıllık kazanımları bir bir peşkeş çekildiği gibi ülkemizin geleceği de peşkeş çekilmektedir. Hesler ile doğa katledilmiş tarım alanları yok edilmiştir. Şimdi gündemde dünya bor rezervlerinin %75ini oluşturan madenlerimiz 3 kuruş paraya peşkeş çekilmektedir.(incir ve zeytin ağaçları hasta olmakta ...)

Bu nedenle evlerde ya bir çalışan ya da bir emekli kalmış işsizlik ordusu korkunç boyutlara ulaşmıştır.

Bugün her ne kadar adı konmamış ise de Laik demokratik Cumhuriyet yıkılmış yerine AKP kendi anlayışının uygun olduğu yeni bir devlet yapısı oluşturmaya başlanmıştır. Bütün kamu kurum ve kuruluşlar cumhurbaşkanlığına bağlanmış yargı da yasama da Cumhurbaşkanlığından sorulmaktadır. Bu nedenle bizlere tarihi sorumluluk düşmektedir.

Değerli Arkadaşlar;

Nazilli 1994 yılından beri CHP yerel seçimlerde başarılı olamamaktadır. Ancak seçilen belediye başkanları da Nazilli yi emekli şehri olmaktan çıkaramamışlardır. Her seçim döneminde Nazilli’ye Sanayi ve Üniversite Şehri yapacağız diye seçim beyannameleri dolduranlar şimdi arşivleri açıp bakmalıdırlar. Nazillimiz ne sanayi şehri ne de üniversite şehri olabilmiştir. Bırakın Sanayi şehri olmayı bırakın yeni fabrikaların açılmasına izin verilmesini, elimizdekilere bile sahip çıkamamışız.    

25 yıldır bu görevi sürdürenler dörtbin işçinin çalıştığı neSümerbank’ın kapatılmasını engelleyebilmişler ne de bin işçinin çalıştığı köytaşın kapatılmasını engelleyebilmişlerdir.

25 yıldır Nazilli Belediyesinin bütçesinin büyük bir kısmı yolların taş döşeme işine ve hiçbir özellik taşımayan yeşil alan düzenlemelerine harcanmıştır.Evet, bize yol ve yeşil alan gerekli ama önce halkımızın karnı doymalı, iş ve aş sorununu çözmelidir. 

Dağlarından yağ ovalarından bal akan kent diye övünüyoruz ama kimin evinde yağ bidonları dolu, kimin evinde 2 kg bal var kimin evine her hafta 1 kg kıyma giriyor. Bütün ilkokul çocukları her gün 1 bardak süt içebilmesi için bütün çocuklar bal ile beslenmesini sağlamak için herkese iş olanarının sağlandığı gerçek bir sanayileşmenin önündeki tüm engellerin kaldırılacağı sosyal belediyecilik anlayışını egemen kılmak için CHP’si belediye başkan aday adayıyım…

NEDEN CHP BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYIYIM?

Gerçek bir kültür sanat şehri yaratmak için 
Sümerbank Üniversitesinin kuruluşunu gerçekleştirmek için 
Kadınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize sahip çıkmak için 
Nazilli sporumuzun hak ettiği yerde oynaması ve tüm amatör kulüplerimizi desteklemek ve sahip çıkmak için 
Nazillili sporcularımızı geleceğe şampiyonalara katılmasını sağlamak için 
CHP bayrağını Belediye binasının burçlarına dikmek için 
Halkımız CHP’li bir belediyeyi özledi bu özlemi gidermek için 
Bu nedenle sizleri bana destek olmaya, omuz omuza vermeye çağırıyorum.
İdeallerimizi-inançlarımızı gerçekleştirirken bana ortak olmaya çağırıyorum.

 

img_9532.jpg

img_9542.jpg

img_9564.jpg

img_9571.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum