Çeleğen: “Eğitime Her Türlü Desteği Sunmaya Hazırız”

Çeleğen: “Eğitime Her Türlü Desteği Sunmaya Hazırız”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kitap şenliğinin Ekinözü bölümü gerçekleştirildi.Şenliğin açılışında konuşan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çel...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği kitap şenliğinin Ekinözü bölümü gerçekleştirildi.

Şenliğin açılışında konuşan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, eğitimin ve kitap okumanın önemine vurgu yaparak, eğitime ellerinden gelen bütün desteği sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Kitap şenliği, Ekinözü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda bir konuşma yapan Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, çocukların ve öğrencilerin en iyi dostlarının kitaplar olması gerektiğini söyledi.

Ekinözü’nde eğitim alanında yeni hizmetler yapmak ve öğrencilerde kitap okuma alışkanılığı oluşturmak üzere birçok proje üzerinde durduklarını belirten Başkan Çeleğen, “Başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımız kitaplardan uzaklaşıyorsa biz de kitapları insanlarımıza yaklaştıracağız. Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir. Çocuklarımızı kitaplarla daha çok buluşturmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı yerini teknoloji bağımlılığına bıraktı. Kitapların yeniden en iyi dostlarımız olmasını sağlamalıyız. Ekinözülü bir çocuğumuzun ileride makam mevki sahibi olması bizler açısından gurur vericidir. Bizler Ekinözü Belediyesi olarak eğitimin önemi her daim biliyoruz. Milli eğitim camiasından gelen taleplere elimizden geldiğinde cevap veriyoruz. Eğitim, Türkiye’nin en büyük kurumudur. Eğitim ile ilgili olarak güzel projelerimiz var. Her şey çocuklarımız için geleceğimiz içindir. Kitap okuma bilincine varılmasında bu etkinliğin önemli bir yapı taşı olacağına inanıyorum. Bu tür etkinliklere Belediye olarak bizde destek vereceğiz. Etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Kitap şenliği münasebetiyle kitaplar okuyucuyla buluşturuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.