Cemal Sarı;" Aydın’da başarımız, sandıkta tescil edilmiştir"

Cemal Sarı;" Aydın’da başarımız, sandıkta tescil edilmiştir"

Aydın’da 2 ilçe belediye başkanlığı ve 53 belediye meclis üyeliğini aldıklarını belirten İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, “Bugün çalışmaların keyfini yaşamaktayız. Aydın’da tartışmasız net başarımız, sandıkta tescil edilmiştir.” dedi.

Millet İttifakı’nın ortaklarından İYİ Parti, Aydın’daki seçim sonucunu “başarı” olarak değerlendirdi. İl Başkanı Cemal Sarı, seçmenin sandıktan çıkan sonucun keyfini yaşadıklarını kaydederek, “CHP ile girmiş olduğumuz seçimlerde, başarılı ve uyumlu bir seçim propagandası geçirmiş olduk. Hedefimiz 17 ilçeyi almaktı, bu anlamda azami gayret sarf edildi. Bugün çalışmaların keyfini yaşamaktayız. Aydın’da tartışmasız net başarımız, sandıkta tescil edilmiştir. Bu başarımızı Aydınımıza borçluyuz. Aydın’da toplam seçmen sayısının yüzde 85’inin desteğini aldık. Cumhur İttifakı’nın kazandığı oy, yüzde 15’dir.” dedi.

İTİRAZIN SONUCU BEKLENİYOR

Buharkent’te 563 geçersiz oya itiraz edildiğini ve sonucu beklediklerini aktaran Sarı, “Belediye başkanlığında 177 oy, belediye meclis üyeliğinde ise 98 oy farkı vardı. İYİ Parti olarak, İncirliova’da Aytekin Kaya ve Nazilli’de Kürşat Engin Özcan’la belediye başkanlığını kazanarak büyük bir başarı yakaladık. Köşk ve Kuyucak’ta bütün çabamıza rağmen belediye başkanlığını kazanamadık. Söz veriyoruz, şimdiden seçimlere hazırlanmaya başlayacak ve bu iki ilçemizi de İYİ belediye yapacağız.” diye konuştu.

80 KOLTUĞUN 12’Sİ İYİ PARTİ’NİN

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde 80 meclis üyesi olduğunu hatırlatan ve bu sayının 12’sinin İYİ Parti’de olduğunu söyleyen Sarı, “Aydın genelinde 17 ilçemizde İYİ Parti olarak toplamda 53 belediye meclis üyeliği kazandık. 10’u ve 2 belediye başkanımıza 80 sandalyeli büyükşehir belediyesinde de 12 sayıyla yer alacağız. Bu da İYİ Parti’nin başarısıdır.” dedi ve “Bugünden itibaren milletimize hizmet noktasında her türlü sorumluluğu almaya hazırız.” vurgusunda bulundu.

"AMACIMIZA TAM ULAŞAMADIK"

Açıklamada yer alan İYİ parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin de İYİ Parti'nin tartışmasız olarak Aydın'da başarı kazandığını söyledi. Sezgin, "Hedefimiz Aydın'da 5 ilçeyi kazanmaktı. Şu an 2 ilçeyi kazandık, 1 ilçeye itiraz ettik. 2 ilçeyi ise kaybettik. Hedeflerimize ulaştık. Zafer mutluluğumuz içinde hayal kırıklığımız var tabi. Çok iyi adaylarımız vardı, Amacımıza tam ulaşamadık." dedi.

47ef5662dd8569d1589ca12f869bf23e.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.