Cemiyette yeni dönem

Cemiyette yeni dönem

Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulunda Semra Şener başkanlığındaki liste yönetime seçildi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti kongresi Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Başkan Suat Deniz’in aday olmadığı genel kurulda Semra Şener, Orhan Karagöl, Sadettin Çetin ve Cemal Aydın Özpolat başkanlıklarında hazırlanan dört lise yarıştı.

Divan başkanlığını Aydın Sarı'nın üstlendiği kongrede divan heyetinde Tevfik Akbaş, Metin Özden ve Mehmet Özçakır da yer aldı. AGC Başkanı Suat Deniz tarafından okunan faaliyet ve denetim kurulu raporlarının ibra edilmesinin ardından konuşan Suat Deniz, cemiyete sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Yanlışların düzeltilmesi gerektiğine vurgu yapan Deniz, “Benim yapamadıklarımı inşallah yeni başkan yapacaktır. Cemiyete sahip çıkalım ve asla birbirimize düşmeyelim. Bu cemiyet benden çok şey götürdü. Bu seçimden sonra üzerimden büyük bir yük kalkacaktır. İnşallah seçim sonunda 4 arkadaşımız buradan el ele çıkar. Hatalarım olduysa herkesten af diliyorum” dedi.

FEDERASYON OLUŞUMUNDA AYDIN'IN KATKISI BÜYÜK

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun oluşmasında Aydın’ın büyük katkısının olduğunu söyleyerek, “90’lı yıllarda Aydın’da yakılan meşale daha sonra diğer illere taşınmış ve mücadele, federasyonla sonuçlanmıştır. Bu çabada rahmetli Mustafa Çezik’in büyük emeği vardır. Basın İlan Kurumu sudan sebeplerle birçok gazeteyi kapatmıştır. Bunların bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Ayrıca fikrini söyleyenlerin cezaevine atılması yerine yargılanmalarını, yargılandıktan sonra suçları varsa o zaman cezalandırılmalarını arzu ediyoruz. Gazetecinin bir haber yazdı diye cezaevine atılması, dünya ayıbıdır” diye konuştu. Genel kurulda oy birliğiyle Mustafa Çezik ve Suat Deniz’e onursal başkanlık unvanı verildi.

12 OY FARKLA KAZANDI

AGC üyesi 65 gazetecinin oy kullandığı seçimde Semra Şener 34, Orhan Karagöl 22, Sadettin Çetin 7 ve Cemal Aydın Özpolat 2 oy aldı. Oy sayımından sonra üyelere teşekkür eden Semra Şener, yönetimiyle birlikte objektiflerin karşısına geçti.Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yeni başkan Semra Şener’e rozet takarak tebrik etti.

Semra Şener başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu: Tevfik Akbaş, İbrahim Kılınç, Osman Akçay, Durmuş Ali Kılınç, Nuray Uza, Mehmet Öztürk, Hüsamettin Kaçar, Adnan Bilek, Ahmet Varlık, Mehmet Özçakır.

AGC Genel Kurulu'na Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, ve Basın İlan Kurumu (BİK) Zonguldak Şube Müdürü Özer Akoğlu da katıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.