Cenaze programı belli oldu

Cenaze programı belli oldu

Hayata veda eden Aydın eski milletvekili ve Nazilli belediye başkanlarından Mehmet Yüzügüler, düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Uzun zamandır İzmir'de tedavi altında bulunan 72 Yaşındaki Mehmet Yüzügüler, bugün öğle saatlerinde hayata gözlerini yumdu. Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler'in de babası olan duayen siyasetçinin, vefat haberi ilçede derin üzüntüyle karşılandı. 

Yüzügüler için Çarşamba günü 12'de Nazilli Belediyesi önünde tören düzenlenecek. Sonrasında Koca Cami'de öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yüzügüler'in naaşı Eğriboyun Mezarlığı’na defnedilecek.

Mehmet Yüzügüler'i kendi ağzından tanıyalım ?

1947 senesinde Nazilli'nin İsabeyli Köyü'nde doğdum. İlk okulu İsabeyli'de okudum. Ortaokul ve liseyi Nazilli'de okudum. Üniversiteyi İzmir'de Ege Üniversitesi'nde, İnşaat Mühendisliği bölümünde okudum. 1972 yılında mezun oldum. O günden bu güne siyaset yaptığım dönemdeki ara vermelerim hariç devam ettim. 1984 yılına gelinceye kadar serbest İnşaat Mühendisliği yaptım. Ardından Nazilli Belediye Başkan adayı oldum. Nazilli Belediye Başkanlığını kazandım. 1984'den 1987'ye kadar Nazilli Belediye Başkanlığı yaptım. 87'den 91 yılına kadar da Aydın Milletvekili olarak yola devam ettim. 91 yılında tekrar Nazilli'deki büroma gelip emekliliği yaşıyorum. Bizim hayat felsefemiz, Nazilli'ye hizmet etmektir. Ben sağ görüşlü biri olarak siyaset yaptım. Ülkücü kökenliyim. Biliyorsunuz ülkücülük ayrı, particilik ayrıdır. Adalet Partisi Gençlik Kollarında bulundum. 1971 yılından sonra büromu açmamla birlikte siyasete atıldım. 1975 yılında Adalet Partisi ilçe yönetim kurulu üyesi oldum. 12 Eylül olduğunda Adalet Partisi İlçe 2'nci başkanıydım. 12 Eylül sonrası siyasi partiler kapandıktan sonra Anavatan Partisi'ne intikal ettik. Anavatan Partisi'nde de belediye başkanlığı ve milletvekilliği yaptım. Şuanda siyaseten aktif değilim. Siyaseti erken yaşta bırakma nedenim, Mesut Yılmaz ile aramızda olan fikir ayrılıklarıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum