Çerçioğlu, Ali Kıran Baş Kesen Mi?

Çerçioğlu, Ali Kıran Baş Kesen Mi?

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nde dün yapılan oturumda gergin anlar yaşandı.Çıkan tartışmada Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ve beraberindeki meclis üyeleri Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu protesto ederek oturumu terketti.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ile Özlem Çerçioğlu arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma ile ilgili olarak Ümmet Akın basına açıklamalarda bulundu. Mecliste yaşanan gerilimin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun meclis üyelerini yok sayan ben yaptım oldu anlayışı ile hareket edip kimseye söz hakkı tanımayan uslübundan dolayı meydana geldiğini söyleyen Başkan Akın, Çerçioğlu'na hitaben "Sayın Başkan kim oluyor da oturumdan üye kovuyor, Büyükşehir Belediye Başkanı olması ona bu hakkı vermez, kendisi ali kıran baş kesen mi?" dedi.

Başkan Toplantıda Söz Vermedi

"Meclisin bugünkü toplantısında gündemin 15'inci maddesi ile ilgili olarak Ak Parti Grup Başkanı söz almak istedi ancak Büyükşehir Belediye Başkanı söz vermedi. Arkasından olaylar da peş peşe geldi, Başkan Çerçioğlu söz vermeden gündeme geçti. Tartışmanın çıkmasının sebebi Söke'deki yaklaşık bin 700 hektarlık bir alandı. Buraya Söke Belediyesi yaklaşık 2 yıldan beri inşaat yasağı getirmiş, kentsel dönüşümle ilgili bir çalışmaları var. 1/5000'liği Büyükşehir'e yapın diyorlar, Büyükşehir yapmıyor ve Söke Belediyesi çalışma yapıyor Büyükşehir'e getiriyor. "Hayır, siz onu yapamazsınız biz yapacağız" cevabını alıyor. Özlem Hanım CHP'li ilçe belediye başkanları ile iç içe girmiş kavga ediyor, ceremesini Söke, Kuşadası, Efeler çekiyor. Muhalefet meclis üyeleri ile sorunlu ceremesini Germencik, İncirliova, Nazilli çekiyor. “

“Böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı olamaz.”

“Arkadaşlar bizde sorun yok. Ama maalesef öyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı var ki "Ben yaptım oldu. Benim istediğim olacak, yasayı bana uyduracaksınız" zihniyetine sahip. Dolayısıyla Aydın bu konuda çok büyük bir kayıp içerisinde. Söz almak isteyen belediye meclis üyesi arkadaşımıza söz vermedi, "O zaman bizim burada ne işimiz var ?" diye sorulduğunda da söylediği söz aynen şu, "Kalkın gidin o zaman buradan" Sayın Başkan, kim oluyorsun da meclis üyelerine bu sözü sarfedebiliyorsun? Büyükşehir Belediye Başkanı olman bir meclis üyesini keyfiyen kovma hakkını vermez, Ali kıran baş kesen mi oldunuz sayın başkan? Böyle bir Büyükşehir Belediye Başkanı olamaz çok yanlış davranıyor. Tartışılmayan, konuşulmayan, söz hakkı tanınmayan bir mecliste adalet de olmaz. Böyle bir anlayışı Aydınlıların kabul etmesi mümkün mü?" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum