Çerçioğlu, Hüseyin Yıldız'ı gözden mi çıkardı?

Gazeteci Yalçın Yıldırım'ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, CHP’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Hüseyin Yıldız’ı gözden çıkardığı yönündeki haberi geniş yankı buldu.

Gazeteci Yalçın Yıldırım'ın, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun, CHP’den Milletvekili Aday Adaylığını açıklayan Hüseyin Yıldız’ı gözden çıkardığı yönündeki haberi geniş yankı buldu. İşte Yalçın YILDIRIM'ın aydingundem.net'te kaleme aldığı ve ses getiren o haberi...

* * *

CHP’nin Aydın’daki Aday Adaylarından Hüseyin Yıldız, Partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği geniş katılımlı bir toplantı ile milletvekili aday adaylığını açıkladı. “Kullanacağınız en az üç oydan biri benim hakkım”diyen Yıldız, partililerden milletvekilliği vizesi istedi.

 

CHP Örgütünün ön seçimde oy kullanacak üyeleri Hüseyin Yıldız’ın milletvekilliğine vize verir mi vermez mi orasını bilemem, ancak toplantısına katılıp kendisini dinlediğim Hüseyin Yıldız’ın söylemleri bana pek umut vermedi.

 

Sayın Yıldız’ın kendisini ifade ederken kullandığı sözler umut dağıtmaktan öte bir şey değildi.

 

Yıldız, “Hiçbir belediye başkanımızla kavga etmeyeceğim” derken, CHP kulislerinde dillendirilen “Acaba Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Hüseyin Yıldız ismini neden çizdi?” sorusu aklıma takıldı.

 

Acaba Sayın Çerçioğlu, Hüseyin Yıldız’ı gözden mi çıkardı, yoksa milletvekilliği için yeterli mi görmüyor?

 

Sayın Yıldız partililere hitap ederken kendini ifade etmekte oldukça zorlandı. Aynı ifade bozukluğu ile parlamentoda sorunları nasıl çözeceğini, partilileri nasıl savunacağını anlatırken hem düşündüm hem de içimden güldüm ve kendi kendime şöyle mırıldandım:

 

“Bu ifade bozukluğu ile Hüseyin Yıldız, parlamentoda Avrupa’daki gurbetçi gayrimenkullerinin haklarını mı savunacak?”

 

Bir de toplantıda Hüseyin Yıldız’ın yanı başında Bozdoğan, Nazilli, Karacasu, Köşk, Yenipazar CHP ilçe başkanları yer aldı. Ancak,Alevi Toplumu önderlerinden tek bir kişinin Hüseyin Yıldız’ın yanında bulunmayışı da dikkatimi çekti.

 

Ayrıca CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi, toplantıyı açarken yaptığı konuşmadaHüseyin Yıldız’a desteğini açıkça belli etti. Saatçi, partililere Yıldız’ı tanıtırken örgütçü kişiliğine vurgu yaparak “Hüseyin Yıldız içinizden biri” söylemiyleHüseyin Yıldız ismini CHP’li üyelere empoze etti. Bu da, “Özlem Çerçioğlu’nun destek vermediği Hüseyin Yıldız’a İl Başkanı Hikmet Saatçi neden destek veriyor sorusunu” akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.