Çerçioğlu, Yerel Hizmetler Merkezi'nin ikincisini Didim'de açtı

Çerçioğlu, Yerel Hizmetler Merkezi'nin ikincisini Didim'de açtı

Aydın Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Merkezi'nin Didim Akbük Şubesi, görkemli bir törenle açıldı. Törende Didimlilere seslenen Özlem Çerçioğlu, son bir buçuk yıl içerisinde Akbük ve Didim'de yaptıkları hizmetlerden bahsetti.

Bir yıl içinde Akbük'e 5 milyon, Didim'e de 6 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Çerçioğlu, 2016 yılı planlamasında bunun iki katı yatırımın yapılacağını müjdeledi. Çerçioğlu, kürsüde konuşma yaptığı sırada Akbük Kadın İnisiyatifi üyelerinin pankartlı protestolarıyla karşılaştı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Valiliği'ne yüklendi.

 

Aydın'ın 16 ilçe ve beldeden dönüşen 36 mahallesinde açılması planlanan Yerel Hizmetler Merkezi'nin ikincisi Didim'de açıldı. Didim'e bağlı Akbük Mahallesi, 1001 Caddesi’nde eski Akbük Belediyesi hizmet binası Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Yerel Hizmetler Merkezi'ne dönüştürüldü. Açılış törene, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye Meclisi üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada kurulan platformda Didimlilere seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Akbük halkına yaz girmeden önce sıkıntı verdiklerini, ancak altyapının yüzde 15'ini tamamlayarak ana caddeleri asfaltladıklarını söyledi.

"1,5 YILDA DİDİM'E 6 MİLYONLUK YATIRIM"

Son bir buçuk yıl içerisinde Akbük ve Didim'de yaptıkları hizmetlerden bahseden Çerçioğlu, şöyle konuştu:

"Fen işleri olarak Akbük içerisinde 164 bin metrekare, Akbük ve Bozbük arasında 13 bin 700 metrekare yol asfaltı kaplattık. Didim merkezde 36 bin 780 metrekare asfalt kaplama gerçekleştirdik. Yine Didim'de Adnan Menderes Bulvarı'nda 92 bin 800 metrekare sıcak asfalt kaplaması yaptık. Didim merkez Çakırcalı Caddesinde 5 bin 490, Kafadar Caddesi'nde 3 bin 254, Kıtıklı Caddesi'nde 5 bin 740, Sahil Caddesi'nde 7 bin, Üç Mevsim Caddesi'nde de 6 bin metrekare beton parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Bunları bir yıl içerisinde yaptık."

Bir yıl içinde Akbük'e 5 milyon, Didim'e de 6 milyonluk yatırım yaptıklarını kaydeden Özlem Çerçioğlu, bunların yeterli olmadığını, 2016 yılı planlamasında bunun iki katı yatırımın yapılacağını ifade etti.

"YERİNDE YÖNETİM"

Akbük'ün alt ve üstyapı sorununun 2019 yılında kalmayacağını dile getiren Çerçioğlu, Akbük'ün kendilerinin gözbebeği olduğunu, turizmin daha iyi noktaya gelmesi için Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerine devam ettiklerini vurguladı. Hizmetleri yaparken vatandaşlarla daha sık görüşebilmek, sorunları birinci ağızdan alabilmek için 16 ilçede ve 36 beldede yerel hizmetler merkezleri açtıklarını belirten Özlem Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlkini önceki gün Nazilli'de açtık. İkincisini de Didim'in beldeden mahalleye dönüşen Akbük'te açıyoruz. Akbük'te yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir sorunu olduğunda birebir bu binaya gelerek ve Büyükşehir Belediyesi personeli ile görüşerek, sorunlarını, isteklerini, problemlerini buradan bizlere iletebilecek. Bu binada ulaşım, alt yapı, sosyal hizmetler, fen işleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ilgili tüm sorunlar aktarılabilecek."

"PANKARTLI PROTESTO"

Kürsüde konuşma yaptığı sırada tören alanına gelen Akbük Kadın İnisiyatifi üyeleri, ASKİ'nin belirlediği su fiyatlarını protesto etti. İnisiyatif üyeleri; "Lağım solumak istemiyoruz", "Temiz su içmek hakkımız", "Su hayattır, hayat çok pahalı", "Yetkililerden çözüm bekliyoruz" yazılı pankartlarla belediyeyi protesto ederken, kürsüde konuşan Çerçioğlu ise vatandaşın daima haklı olduğunu belirterek, açılış sonunda eylem yapan kadınlarla görüştü. Didim'deki su sorununun en kısa sürede çözüleceğini ve yapılan ihalelerin zaten devrede olduğunu söyleyen Çerçioğlu, hizmetlerin akmasına Aydın Valiliği'nin kısıtlamalarının neden olduğunu iddia etti.

"AYDIN VALİSİ, ADİL DAVRANMADI"

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bayan Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan tören, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun açılış kurdelesini dualar eşliğinde kesmesiyle devam etti. Törenin ardından hizmet binasını gezen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, burada basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. İl Özel İdaresi'nden hiçbir araç gereç ile iş makinesi alamadıklarını ve tüm hizmetleri kendi imkanlarıyla yaptıklarını açıklayan Çerçioğlu, "Aydın Valisi, adil davranmamıştır. Bunun acısını vatandaş çekmektedir. Ama Aydın Büyükşehir Belediyesi, o kadar güçlü bir belediye ki vatandaşı hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz" dedi.

"ÇERÇİOĞLU'NDAN VATANDAŞLARA KAVURMALI PİLAV"

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, açılış töreni sonrası Akbük pazaryerini ziyaret etti. Çerçioğlu, burada kurulan çadırda vatandaşlara kavurmalı pilav ikramında bulundu. Çerçioğlu'na Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay da eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.