Çerçioğlu'na tam yetki!

Çerçioğlu'na tam yetki!

Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında toplanan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemindeki 27 maddeyi karara bağlarken, ASKİ’nin kullanacağı 189 milyon 319 bin 200 lira tutarındaki borçlanmayı kabul etti.

“ZEYTİN KARASULARIYLA AYDIN'IN BAŞI DERTTE”

Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Didim Akyeniköy Mahallesi'ndeki tarım alanı içerisinde kalan bir yere zeytin salamura, zeytin sıkma tesisi ve un değirmeni yapılması isteği, komisyonun görüşü doğrultusunda, yerinde bir daha incelenmesi kararıyla oy çokluğu ile reddedildi. Madde üzerine söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esenlik, “Mahallede 25 yaşın üstünde kimsenin olmadığını gözlemliyoruz. Bu tür tesislerin istihdamı artıracağını düşünüyoruz. Onun için grup olarak yapılmaması yönündeki öneriye ret oyu verdik” dedi. Polemik yaratmak istemediği belirten Özlem Çerçioğlu, “Aydın bir tarım bölgesidir. Zeytinyağı fabrikalarının karasuları her zaman Aydın’ın başına dert olmuştur. Bu tip yatırımların OSB’lerde olması gerekmektedir. Aydın ekonomisinin yüzde 51’i tarıma dayalıdır ve bir o kadar da önemlidir” dedi. Gündem maddesi yerinde bir daha incelenmesi kararıyla ertelendi. Gündem maddeleri arasında yer alan ve Efeler Belediye Meclisi kararı ile Büyükşehir Meclisi'ne gelen zemin kat otopark düzenleme isteği de meclis üyelerince uygun görülmeyerek ret kararı verildi.

“ŞEHİT POLİSİN İSMİ MEMLEKETİNDE YAŞAYACAK”

Iğdır'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski koruması, Nazillili polis memuru Fehmi Şahin'in isminin, Nazilli Şehitler Bulvarı ile Aydın Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan kavşağa verilmesi talebi oylanarak kabul edildi. Bu kararla Aydın-Denizli yolu üzerinde bulunan Nazilli'deki kavşağın adı ‘Şehit Polis Fehmi Şahin Kavşağı’ oldu.

ÇERÇİOĞLU'NA YETKİ VERİLDİ

Gündemin 25. maddesinde yer alan her ilçeyi yakından ilgilendiren Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) İller Bankası'ndan kredi kullanabilmesi için Büyükşehir Belediyesine yetki verildi. Toplam 189 milyon 319 bin 200 lira tutarındaki borçlanmayla Horsunlu kanalizasyon, Sarıkamer kanalizasyon, Sarıkemer içme suyu, Hıdırbeyli kanalizasyon, Akbük kanalizasyon, Sazlı atık su, İsabeyli yağmur suyu, atık su, kanalizasyon, Akyeniköy kanalizasyon, Güllübahçe içme suyu, Kuşadası Kirazlı içme suyu, Bağarası kanalizasyon, Murasallı kanalizasyon ve Güllübahçe kanalizasyona kavuşacak. Kararın Aydın’a hayırlı olmasını dileyen Çerçioğlu “Bu hizmeti hep beraber yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum