Çerçioğlu'ndan Akbük'e kanalizasyon projesi müjdeleri

Çerçioğlu'ndan Akbük'e kanalizasyon projesi müjdeleri

Çerçioğlu'ndan Akbük'e kanalizasyon projesi müjdeleri

Aydın Büyükşehir Belediyesi Yerel Hizmetler Merkezi'nin Didim Akbük Şubesi açılışı için Akbük'e gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, açılış öncesi konuşma yaptığı sırada Akbük Kadın İnisiyatifi üyelerinin kanalizasyon ile ilgili talepleriyle karşılaşması üzerine Akbük'te yaşanan kanalizasyon sorununun yeni olmadığını, yıllardan beri gelen hatta bundan önceki İl Özel İdaresi'nden Büyükşehir'e intikal eden bir sorun olduğunu ifade etti.

Vatandaşın daima haklı olduğunu belirterek, açılış sonrası Akbük Kadın İnisiyatifi üyeleriyle özel bir görüşmeye yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sorunsuz bir Akbük hedeflediğini belirtti. Akbük'ün en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon altyapı çalışmaların proje aşamasında olduğunu ifade eden Çerçioğlu, atık suyu terfilerinin vidanjörler aracılığıyla taşımalı olarak giderilmeye çalışıldığını, ancak 2019 yılına kadar kanalizasyon sorunu çözülmüş bir Akbük olacağı müjdesini verdi.

Geçen yıl açtıkları ilave kuyular ile toplamda Didim ile Akbük'e 13 yeni su kuyusu açtıklarını ve 2015 yazında Akbük'te hiçbir şekilde su sıkıntısı çekilmediğini söyleyen Özlem Çerçioğlu, görevi devraldıkları günden itibaren kanalizasyon altyapı çalışmalarına başladıklarını ve Akbük'te 14 kilometre kanalizasyon hattı, 2 kilometre de terfi hattı olmak üzere toplamda 16 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmasının yapıldığını dile getirdi. Hazırlanan toplam projenin 180 kilometrelik olduğunu ve bir yıl içerisinde bunun %15'lik kısmını tamamladıklarını anlatan Çerçioğlu, "2 adet terfi merkezimizi tamamladık. Sadece kanalizasyon ile ilgili 6 milyon civarında yatırım gerçekleştirdik. Sistemimiz tamamlandığında Akbük'ün atık suyu Didim'e bağlanacak ve toplam 65 milyonluk yatırım gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

 

"PAKET ARITMA TESİSİNE EK ÜNİTELER"

 

Akbük'te evlerden çekilen foseptiklerin burada bulunan 500 metreküplük geçici paket arıtma tesisine boşaltılarak arıtıldığını ve daha sonra sulama suyu olarak doğal ortama verildiğini kaydeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şunları söyledi: "Buradaki kapasitenin üzerindeki foseptikleri de vidanjörlerimiz Didim arıtma tesisinin kolektör hattına taşıyoruz. Buranın kapasitesinin artırılmasıyla ilgili de Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı, gerekli çalışmaları yapıyor. Ek ünite koyularak kapasitesi bin metreküpe çıkarabilmek için çalışmalarımız sürüyor."

"AKBÜK'ÜN ATIK SUYU DİDİM'E BAĞLANACAK"

Akbüklü vatandaşların taleplerinde haklı olduğunu ve bu sorunun yıllardır Akbük'te yaşandığını ifade eden Özlem Çerçioğlu, bir yıl önce görevi devraldıklarından bugüne kadar çalışmalarının bunun üzerine olduğunu ve Akbük'ün alt yapı projesinde %15'lik kısmı tamamladıklarını söyledi. 2016 yılı içinde yaklaşık 20 kilometrelik hattı tamamlamayı planlıklarını aktaran Çerçioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Akbük'ün nüfusu, çok hızlı bir şekilde artıyor. Gerçekten plansız bir büyüme de oldu. Bu nedenle kanalizasyon buranın kanayan yarası. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak bunun üzerinde çalışıyoruz. Sürdürdüğümüz projeyle Akbük'ün atık suyu, kolektör hattıyla Didim atık su arıtma tesisine bağlanacak. Kolektör hattı geçmiş yıllarda Didim Devlet Hastanesi'nin yakınlarına kadar getirilmiş. Akbük'ten Didim'e yapacağımız kolektör hattıyla buraya bağlantı yapacağız. Toplamda 180 kilometrelik bir hat gerçekleştirilecek. Şuan iki terfi istasyonumuz var. Bunun üzerine iki tane daha yapılacak ve bir ana terfi istasyonumuz ile Didim atık su arıtma tesisinin kolektör hattına bağlantı sağlanacak."

 

"PAKET ARITMA TESİSİNİN KAPASİTE ARTIRIMI 2016 MAYIS'A KADAR YAPILACAK"

 

Kolektör hatlar yapılıncaya kadar Akbük'te mevcut olan 500 metreküplük paket arıtmaya ilave üniteler yaparak kapasiteyi bin metreküpe çıkaracaklarını ve bu çalışmayı 2016 yılının Mayıs ayına kadar tamamlayacaklarını sözlerine ekleyen Çerçioğlu, "Projenin fizibiliteleri ASKİ ekipleri tarafından yapıldı. Uzman kişilermiz çevre mühendislerimiz ile beraber çalışıyorlar. Paket arıtma tesisinin kapasitesinin bin metreküpe çıkarılmasıyla birlikte sorun en aza indirilecek ve 2016 yazında Akbük'te kanalizasyon sıkıntısının yaşanmayacak. Böylece sorunsuz Akbük hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.