Çerçioğlu'ndan Aldemir'e gönderme 'sucuk yapacaktır orada'

Çerçioğlu'ndan Aldemir'e gönderme 'sucuk yapacaktır orada'

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Belediyesi ziyareti esnasında Koçarlı'ya yapılması planlanan arıtma tesisini Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü tarafından engellendiğini dile getirdi.

İncirliova Belediyesi makam odasında geçen konuşmada ‘Bal üreteceklerdir belki orada’ söylemi üzerine Çerçioğlu ‘Onu bilmem ama sucuk olabilir’ diyerek Rektör Osman Selçuk Aldemir'e göndermede bulundu. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir’in geçtiğimiz gün insan sağlığına zararlı sucuk üretmekten dolayı hapis cezası aldığı ve meslekten 3 ay men edildiği ortaya çıkmış, bu olay uzun süre gündem konusu olmuştu.

"BAKANDAN ONAYLI AMA MİLLETVEKİLLERİMİZLE GÖRÜŞELİM DİYOR"

Koçarlı’ya yapılması planlanan arıtma tesisinin henüz yapılmamasının nedeninin, Adnan Menderes Üniversitesi’nin rektörüne bağlayan Çerçioğlu, Biyolojik ileri arıtma tesisi için bakanlığa gidildiğini, bakanlık tarafından ‘Projeniz doğru. Biz tahsisinin ivedilikle yapılması için üniversiteye yazıyoruz’ denildiğini ancak Rektör Aldemir'in engel olduğunu söyledi. Çerçioğlu " Bakanlık, ‘600 dönümlük yerin yaklaşık 100 dönümünü Büyükşehir’e verin’ diyor, üniversiteye talimat veriyor, ilgili kurumlara da bilgi veriyor. İki yıldır üniversite bakanlığın talimatı olmasına rağmen Büyükşehir’e tahsisini yapmıyor. DSİ’de projeyi onayladı. Siz hizmetin önünde neden duruyorsunuz üniversite olarak? Sayın rektör, ‘Aslında ben vereceğim de ama ne yapayım birileri de bana sakın verme dedi’ mi diyor? Biz Milletvekillerimiz ile oturup tartışalım diyor. Siz kendi bakanınızın kararını mı tartışacaksınız?" dedi.

844a6d01-be82-4ecf-b79b-b7054b3a2fea.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.