Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "Çerkezköy’ü Eğitim Merkezi Yapacağız"

Çerkezköy Kaymakamı Kubilay: "Çerkezköy’ü Eğitim Merkezi Yapacağız"

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy’ü eğitim merkezi yapacaklarını söyledi.Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kültür Bakanlığı’ndan devralınan Meslek Yüksek Okulu eski bina...

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy’ü eğitim merkezi yapacaklarını söyledi.

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Kültür Bakanlığı’ndan devralınan Meslek Yüksek Okulu eski binasının Halk Eğitimi Merkezi olarak kullanılması için yürütülen çalışmalar hakkında yerinde denetim yapıp incelemede bulundu. Kaymakam Kubilay, ziyaret sırasında binada yapılan düzenleme ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kaymakam Kubilay, "Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu olarak bu bina yıllarca hizmet verdi. Yüksek Okul Veliköy’deki yeni yerine taşındıktan sonra burası Kültür Bakanlığı’na teslim edildi. Biz de burayı yeniden eğitime kazandırmak için çalışma başlattık. Bunun sonunda da bina Kültür Bakanlığı’ndan bize 10 Kasım itibariyle devredildi. Sonra bu binanın yeni bir eğitim vermesi için bir proje oluşturduk. Büyük çabalarımız sayesinde bu gerçekleşti. Burası bir merkez. Herkesin kolayca ulaşabileceği bir yer. Her yaştaki vatandaşımızın kolayca ulaşacağı yer. İlçemizin mevcut Halk Eğitimi Merkezi binasının açılan kurslara cevap verememesi ve herkesin kurslardan yararlanması için bir katını Halk Eğitimi Merkezimiz’e tahsis ettik. Bir katı da Halk Kütüphanemiz’e tahsis edildi. Diğer katında da Rehberlik Araştırma Merkezimiz hizmet verecek" açıklamasında bulundu.

Kaymakam Kubilay, açık lise kayıt işlemlerinin de burada yapılacağını belirterek, "Açık lise için bugüne kadar ilçemizde 5 bin 365 öğrencinin işlemi yapıldı. Ayrıca başlattığımız halk eğitim kampanyasında bugüne kadar 15 bin kursiyere ulaştık. Bu kurslar aynı zamanda kursiyerlerimizin hayatlarına sosyal anlamda da renk getirecektir. Bizlerin bu çalışmalarına her zaman destek veren basınımıza da teşekkür ediyoruz. Bu çalışmalarda onların da payları büyük" dedi.

Kaymakam Metin Kubilay, konuşmasının ardından yeniden düzenlenerek kütüphane, halk eğitimi merkezi ve RAM olarak hizmet verecek olan binanın katlarını ve odalarını gezerek müdürlerden bilgi aldı. Ana Sınıfı Satranç Kursu öğrencilerini de kurs sırasında ziyaret eden Kaymakam Kubilay, öğrencilerle sohbet ettikten sonra onlara çikolata ikram etti. Metin Kubilay’ın ziyaret ve incelemelerine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Şube Müdürü İbrahim Nair, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, RAM Müdürü Cemal Sabırlı ve Müdür Yardımcısı Mehmet Metin ile kurs öğretmenleri eşlik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.