Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Örnek Başarı

Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi’nden Örnek Başarı

’İklim Değişimi ve İnsan’ başlığı altında düzenlenen ve İstanbul’da yapılan 8’inci Liseler Arası Ulusal Proje, Kısa Belgesel ve Animasyon Yarışması’na Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi, ’Can Küre/...

’İklim Değişimi ve İnsan’ başlığı altında düzenlenen ve İstanbul’da yapılan 8’inci Liseler Arası Ulusal Proje, Kısa Belgesel ve Animasyon Yarışması’na Çerkezköy Pakize Narin Anadolu Lisesi, ’Can Küre/Çerkezköy Dönüşürken’ isimli belgesel ile katıldı.

Belgeselde, Çerkezköy’ün fiziki ve beşeri özellikleri, konumu, avantaj ve dezavantajları anlatıldı. Ayrıca İstanbul’un gelişim aksında bulunan Çerkezköy sanayileşmesi, sanayiye bağlı olarak nüfusun yoğunlaşması ve bu unsurların ortaya çıkardığı hava kirliliği üzerinde duruldu ve insan sağlığı üzerindeki etkisi araştırıldı.

Coğrafya Öğretmeni Elif Ece Özkardaş danışmanlığında, Bilim ve Teknoloji Öğretmeni Alper Fidan’ın desteğiyle, 11/C sınıfı öğrencilerinden Ayşe Kuru, Ecem Gürkan ve Gözde Ordukaya tarafından hazırlanan belgesel, 40 puan üzerinden yapılan oylamada 36 puan alarak birinci oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.