Çerkezköy’de 4 Ayda 584 Bin TL Trafik Cezası Kesildi

Çerkezköy’de 4 Ayda 584 Bin TL Trafik Cezası Kesildi

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 2014 yılının ilk 4 ayında 584 bin TL trafik cezası kesildiği açıklandı.Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri,...

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde 2014 yılının ilk 4 ayında 584 bin TL trafik cezası kesildiği açıklandı.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, 2015 yılının ilk dört aylık faaliyetlerini açıkladı. Trafik kontrol ve uygulamalarında 2015 yılı içerisinde 4 bin 473 adet sürücü ve araç kontrolünün yapıldığını belirten yetkililer, "Kontrol ve uygulamalarda 4 Mayıs tarihine kadar bin 182 adet trafik cezası tanzim edilirken, tanzim edilen trafik cezaları 584 bin 32 TL oldu. Aynı tarihe kadar 32 sürücüye alkollü araç kullanmaktan cezai işlem uygulandı" dedi.

Çerkezköy’de yılın ilk dört ayında 122 aracın çeşitli nedenlerden dolayı trafikten men edildiğini belirten Trafik Büro Amirliği yetkilileri, "İlçemizde faaliyet gösteren üç adet Yedi Emin otoparklarına eşit şekilde araç çekilmiştir. Gerçekleşen motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun ölümlü veya çok ağır yaralı kazalar olması nedeniyle özellikle yaz döneminde artan trafik yoğunluğu ve motosiklet kullanımı baz alınarak motosiklet sürücülerimizin üzerinde Emniyet Genel Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda yoğun bir şekilde durulacak, kask kullanımı, çevreyi ve vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde abart egzozlu motosiklet kullanımı üzerinde kontroller yapılacaktır" ifadelerini kaydetti.

Gerçekleşen kontrollerde dört aylık zaman diliminde motosiklet sürücülerine 10 adet kask, 5 adet abart egzoz olmak kaydıyla 66 cezai işlem uygulandığını kaydeden yetkililer, "7 adet tescilsiz motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekilmiştir. Yaz döneminde artan trafik yoğunluğu nedeniyle ilçe genelinde yapılan dijital radar ile hız kontrolleri aralıksız devam ediyor. Yıl içinde yapılan hız kontrollerinde 308 adet cezai işlem uygulanmış, özellikle ölümlü ve yaralamalı kazalarının yoğun şekilde meydana geldiği yerlerde yıl içerisinde hız kontrolleri devam edecektir" açıklamasını yaptı.

2014 ve 2015 yılı içerisinde yaşanan ölümlü ve yaralamalı kazalar hakkında da bilgiler veren Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, "2014 yılı içerisinde ilçe merkezimizde ölümlü kaza yaşanmazken, 49 adet yaralamalı, 36 maddi hasarlı kaza ve toplamda da 85 kaza meydana gelmiştir. Meydana gelen kazalar sonucunda da 121 kişi yaralanmıştır. 2015 yılında Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında ölümlü kaza meydana gelmezken, 49 yaralamalı kaza, 52 maddi hasarlı kaza ve toplamda 101 trafik kazası meydana gelmiştir. Meydana gelen kazaların ardından da 91 kişi yaralanmıştır" dedi.

Çerkezköy Trafik Büro Amirliği’nden yapılan açıklamada, 2015 yılında ilçe merkezinde bulunan 12 okulda 3 bin 249 öğrenciye trafik dersi anlatıldığı, anaokullarında bulunan öğrencilere de trafik bilincini aşılamak için boyama kitapları dağıtıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.