Cesedi bulunmuştu, iki sanık yargılanıyor

Cesedi bulunmuştu, iki sanık yargılanıyor

Aydın'da dağlık arazide toprağa gömülü cesedi bulunan Salih Yılmaz'ın ölümüne ilişkin tutuksuz 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar H.A. ve A.B.S. ile taraf avukatları katıldı. 

H.A, olay gecesi Salih Yılmaz ve A.B.S'nin uyuşturucu, kendisinin ise alkol aldığını söyledi. 

Yılmaz'ın arabada fenalaştığını ve kusmaya başladığını anlatan sanık H.A, "Kusmaya başlayınca omzundan tuttum fakat gözleri ters dönmüş ve nabzı atmıyordu. Hareket etmeyince korktuk ve 'Bizden bilinir' diye kameraların görmemesi için bir araziye bıraktık. Ertesi gün A.B.S. ile tekrar buluşarak Salih'i gömdük." dedi. 

Tutuksuz sanık A.B.S ise  "Aşırı derecede uyuşturucu kullandığım için araba kısmını hatırlamıyorum. Salih'i bıraktığımızda nabzı atmıyordu. Böyle bir şey olsun istemezdim. Salih ile uzun yıllardır arkadaştık, bir husumetimiz yoktu." ifadelerini kullandı. 

Duruşmada söz alan Yılmaz'ın annesi Semiha Yılmaz da sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. 

"Oğlumun cenazesine geldiler"

Oğlunun olay günü sanıklarla birlikte olduğunu aktaran Yılmaz, "Sanıklar bizi 2 ay boyunca oyaladı. Neden oğlumu eve bırakmadılar? Sanıklar oğlumun cenazesine de geldiler. Ben oğlumu bulabilmek için her yere gittim." diye konuştu. 

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Nisan'a erteledi. 

Olay

Aydın'ın Efeler ilçesi Danişment Mahallesi dağlık arazide 26 Ocak 2017'de, arkadaşlarıyla gezen kişi, göğsünden aşağısı toprağa gömülü, elleri ve kafası dışarıda ceset olduğunu fark etmiş, cesedin, üzerindeki kıyafetler ve kolundaki dövmeden 2 ay ailesinin kayıp başvurusu yaptığı Salih Yılmaz'a ait olduğu belirlenmişti. Olayın ardından H.A ve A.B.S. tutuklanmış ancak itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı tarafından sanıklar hakkında "İhmal suretiyle adam öldürme" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.