Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce:

Çevre Ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce:

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Zincirbozan Askeri Tesisleri’nde 27 Mayıs darbesini kınayarak, “Bu darbeleri yapanları bu milletin anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek ist...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Zincirbozan Askeri Tesisleri’nde 27 Mayıs darbesini kınayarak, “Bu darbeleri yapanları bu milletin anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı İdris Güllüce, Çanakkale ziyareti sırasında Zincirbozan Askeri Tesisleri’ne geldi.

12 Eylül döneminde Milli Güvenlik Konseyi’nin 31 Mayıs 1983 tarihli kararıyla, Adalet Partisi’nden Süleyman Demirel, Ali Naili Erdem, Ekrem Ceyhun, Saadettin Bilgiç, Nahit Menteşe, İhsan Sabri Çağlayangil, Yiğit Köker, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Deniz Baykal, Celal Doğan, Sırrı Atalay, Metin Tüzün, Ferhat Aslantaş, Süleyman Genç, Yüksel Çakmur, Büyük Türkiye Partisi’nden Hüsamettin Cindoruk ve Mehmet Gölhan’ın yaklaşık 4 ay zorunlu ikamete tabi tutulduğu, deniz kenarında bulunan ve 30. Deniz Hava Savunma Batarya Komutanlığı’nın kullandığı tesis 2011 yılında kapatıldı.

Kapalı olan askeri bölgenin girişinde açıklama yapan Bakan Güllüce, “Bugün 27 Mayıs, demokrasi cinayetinin yıl dönümü. Milli iradeye yapılan cinayetin katilliğin yıl dönümüdür. Biliyorsunuz, 27 Mayıs’ta milli iradeye karşı, ’egemenlik hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ iradesine karşı zalimce bir darbe yapılmış, başbakan ve 2 bakan asılmıştır. Bakanlardan 1 tanesi de Çanakkale milletvekilidir. Dolayısıyla telhin ediyorum, 27 Mayıs’ı yapanları da, alkışlayanları da, yandaşlık yapan siyasi partileri de, 27 Mayıs’ı öven entelektüelleri de kınıyorum. Bunların hepsini de demokrasi düşmanı ilan ediyorum. Şu anda da Zincirbozan’dayız. Burası da 12 Eylül’ün izini taşıyan bir yerdir. 12 Eylül’de 3 tane parti genel başkanı Deniz Baykal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, bir de Hüsamettin Cindoruk burada tutuklanmıştır. Buranın böylesine kötü bir izi vardır. Bu darbeleri yapanları da bu milletin anmadığını, hiçbir darbeyi onaylamadığımızı ifade etmek istiyorum. Ancak Türkiye’de bir problem var. Bazıları bazı darbeler iyidir, bazı darbeler kötüdür derler. Bu ülkede maalesef 28 Şubat, 27 Mayıs çok iyidir diyen okur yazarlar var. Biz AK Parti olarak bütün darbeleri kınıyor ve lanetliyoruz ve yaşasın demokrasi diyoruz. Bu arada rahmetli Adnan Menderes’i ve şehit 2 bakanın da rahmetle anıyorum. Allah gani gani rahmet eylesin” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Adayı Bülent Turan ise “Çanakkale’mizin her köşesi marka ve ayrı bir değerdir. Şehitliğimiz, Kazdağımız ve diğerleri başka bir değerdir ama Zincirbozan demokrasinin yüz karasıdır. Bu yerin bu saatten sonra boşaldığını görüyorsunuz. Artık burada askeri bir karakol yok. İstiyoruz ki burası seçimden sonra istikrarın devamına bağlı olarak bir an önce milli iradeye verilerek müze haline getirilsin” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.