Cezaevinde saldırıya uğrayan doktorun ilk sözü yürekleri sızlattı

Cezaevinde saldırıya uğrayan doktorun ilk sözü yürekleri sızlattı

Aydın E Tipi Açık Cezaevi’nde bir mahkum tarafından bıçaklanan ve Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavisi süren Dr. Yunus Emre Baba’ya tüm Türkiye’deki meslektaşlarından destek geldi.

Adana’da görev yapan Anestezi Uzmanı Dr. Figen Demir Kardeş, kadın doktorlar ile birlikte Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam eden Dr. Yunus Emre Baba’yı ziyaret ederek, sağlıkta şiddetin son bulmasını istediler.

“ŞİDDET UYGULAYANLARA AĞIR CEZALAR VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Dr. Yunus Emre Baba’yı odasında ziyaret ettikten sonra açıklamada bulunan Dr. Figen Demir Kardeş, “Biz Kadın Hekimler olarak bu olayı kınamıyoruz. Kınamakla hiçbir şeyin değişmediğini biliyor; Can güvenliğimiz için gerekli önlemlerin acilen alınmasını ve şiddet uygulayanlara ağır cezalar verilmesini istiyoruz. Dr. Yunus Emre Baba’nın yanındaydık. Türkiye’nin hatta dünyanın her yerinden kadın doktor arkadaşları olarak onun elini tutup acısını azaltmaya çalıştık. Acil ameliyat sonrası yoğun bakımda gözünü açıp ilk sözü ‘Anne baba çok üzgünüm, ben neden doktor oldum ki?’ diyen Yunus Emre kardeşimiz: ‘Sen doktor oldun çünkü insanların acısının dindirilmesine, iyiliğe, güzelliğe, ‘yaşam’a ihtiyacı var. Doktor oldun çünkü senden şifa bekleyen binlerce minik kalp; ameliyatla hayata tutunacak binlerce ana-baba, ağrısı dindirilecek binlerce dede, nine, yarası sarılacak binlerce vatan evlâdı asker, polis; uzanabileceğin, sana ihtiyacı olan, yurdumun her yerinin binlerce güzel insanı var. Bu onurlu mesleğinde hastanla aranda geçen son acı olay bu olsun kardeşimiz; bil ki yalnız değilsin; iyi ki hekimiz, iyi ki bir aradayız” dedi.

OLAY

Aydın Açık Cezaevi'nde önceki gün meydana gelen olayda, revirde muayene olmayı ret eden 36 yaşındaki mahkum Erkan A., kendisini hastaneye sevk etmeyen Dr. Yunus Emre Baba'yı bıçaklayarak firar etmişti. Doktor, Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.