Cezası belli oldu

Cezası belli oldu

Zihinsel engelli kıza kendi evinde tecavüz etti. Ardından arkadaşına “Sana bir sürprizim var.” dedi.

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde, geçen yıl Eylül ayında, köyden motosikletle ilçeye getirdiği zihinsel engelli 17 yaşındaki G.T. ile evinde cinsel ilişkiye giren 26 yaşındaki Ünal K.’ya 33 hapis cezası verildi. Genç kızla daha sonra cinsel ilişki kuran aynı olay tarihinde 17 yaşındaki M.T.K. ise 11 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

 

Olay, 25 Eylül 2015 tarihinde Karacabey İlçesi’nde meydana geldi. İlçede berber Ünal K. köyde dolaşırken motosikletine alarak evine getirdiği zihinsel engelli G.T. ile cinsel ilişkiye girdi. Ünal K., ertesi gün de arkadaşı M.T.K.’yı ’Sana bir sürprizim var’ diyerek evine davet etti. Kızla birlikte olan M.T.K. motosikletle G.T.’yi köy girişine bıraktı. Evde kızın elbiselerini değiştiren babaannesi G.T.’nin vücudunda morluklar olduğunu görünce durumu fark ederek aile üyeleriyle paylaştı. Baba Y.T.’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucu yakalanan Ünal K. ve 17 yaşındaki M.T.K. tutuklandı.

 

İki sanık hakkında Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Mahkemeye çıkan sanıklardan Ünal K., savunmasında, olay tarihinde gündüz saatlerinde alkol aldığını ve köyde oturan annesinin kurban bayramını kutlamaya gittiğini anlatırken, "Orada G.T. ile görüştüm. Daha sonra tekrar Karacabey’e döndüm. Gece tekrar köye gittim. Saat 23.00 sıralarında evin bahçesinde bekleyen G.T.’yi motosikletime alıp Karacabey’e getirdim. Evimde ayrı odalarda yattık. Ertesi gün arkadaşım M.T.K.yı eve getirdim. G.T. alt kısmında pantolon, üst kısmında sutyenle evi topluyordu. G.T. giyindikten sonra bana ait motosikletle M.T.K. kızı köyün yol ayrımına bıraktı. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

 

M.T.K. de, Ünal K.’nın zorlamasıyla genç kızla ilişkiye girdiğini savunurken, "G.T.’yi motosikletiyle köyün yakınlarına bıraktım. Pişmanım. Hiç aklımda olmadığım halde Ünal’nı beni yönlendirmesiyle ilişki oldu" diye konuştu.

 

Cinsel istismara uğrayan G.T., Ünal K.’nın olay gecesi kendisini evine getirdiğini, ilişkiye girdikten sonra birlikte uyuduklarını anlatırken, "Sabah olunca Ünal evden gitti. M.T.K. geldi. M.T.K. ile de 2 kez ilişkiyi girdim. Daha sonra Ünal’ın motoruyla M.T.K. beni köye götürdü" dedi.

 

Genç kızın babası Y.T. ise zeka geriliği bulunan kızının Karacabey’deki bir merkezde tedavi gördüğünü belirterek, "Kızım, olay günü evimin önünde bir motosikletle götürüldü. Bir gün sonra öğle saatlerinde kızım, köy yakınında köylüler tarafından görüldüğü haberini aldım. Kızımı alıp eve getirdim. Kızımın vücudundaki morlukları babaannesi gördü. Kızımı evden alan sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

 

Mahkeme heyeti, son sözleri sorulan sanıklardan M.T.K., eğitimini sürdürmek istediğini, yaptığı hatadan dolayı pişman olduğunu söyledi. M.T.K., Yapmış olduğum hatadan dolayı pişmanım. Sizden affımı istiyorum" dedi.

 

Avukatı ise, müvekkilinin suç işlemek kastı olmadığını, 18 yaşından küçük olduğu için akıl zayıflığını bilmediğini kaydederek, "Duruşmada dinlenen pedagog mağdurun yaşının küçük olmadığını, yaşıtları ile eşit göründüğünü belirtmiştir. Bu sebeple müvekkilimin beraatını istiyorum" dedi. Ünal K. da suçlamaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi.

 

Mahkeme heyeti, Ünal K.’ya, "G.T.’ye karşı algılama yeteneği gelişmemiş olan cinsel ilişkide bulunmak suretiyle cinsel istismar suçundan 16 yıl hapis cezası verirken, suçun birden fazla kişiyle birlikte işlendiği için cezayı yarı oranında arttırılarak, 24 yıla çıkarttı. Aynı suçun değişik zamanlarda birden fazla işlenmesi nedeniyle de dörtte bir oranında arttırılarak hapis cezası 30 yıla çıkarıldı. Ünal K. ayrıca ’Hürriyeti tahdit’ suçundan da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezasında hiçbir indirim uygulanmayan Ünal K. toplam 33 yıl hapis cezası aldı.

 

Diğer sanık M.T.K. da aynı suçlamalarla 25 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İndirim hükümlerini uygulayan mahkeme, sanığın cezasını 11 yıl 8 aya düşürdü.

 

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.