CHP Adayı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

CHP Adayı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır Milletvekili Adayı Adil Aşırım, CHP’nin iyi bir rüzgar yakalayarak iktidara yürüdüğünü söyledi.Tuzluca Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlen yemekli toplantıda mahal...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Iğdır Milletvekili Adayı Adil Aşırım, CHP’nin iyi bir rüzgar yakalayarak iktidara yürüdüğünü söyledi.

Tuzluca Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlen yemekli toplantıda mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelen CHP Iğdır Milletvekili Adayı Adil Aşırım, bugün burada yaptıkları toplantıdaki amacın parti programlarını ve projelerini anlatmak olduğunu söyledi. Bundan sonra muhtarlarla hep birlikte olmayı arzuladığını ifade eden Aşırım, “Ben hep şunu söylüyorum; muhtarlar bir siyasetçinin yakasını tuttuğunda ister iktidar olsun ister muhalefet olsun o seçtiği milletvekiline istediği her işi yaptırabilir. Kendi adıma konuşayım, ister muhalefette olayım ister iktidarda olayım, hizmet anlamında istediğiniz işi mutlaka bitiririm. Nedeni de şudur; samimiyet olursa hiçbir yerel yönetim bir milletvekiline karşı gelemez. Samimiyet olursa hiçbir merkezi yönetim; genel müdür, müsteşar ya da bakan bir milletvekiline ‘sen bu işe karışamazsın’ diyemez. Ama kaldı ki televizyonlarda seyrediyorsunuz, Cumhuriyet Halk Partisi iyi bir rüzgar yakalamış, iktidara yürüyor. Partimiz iyi bir ana muhalefet dönemi geçirmiştir ve iktidar adayıdır. Yapılan anketlerde AKP ile partimiz başa baş gidiyor” dedi.

“MİLLETVEKİLİYKEN 9 AYDA KÖYLÜNÜN ÇOK SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Milletvekiliyken 9 ayda köylünün çok sorununu çözdüğünü belirten Adil Aşırım, “Iğdır’da 10 bin kişinin istihdam edileceği serbest bölge projesini hayata geçirebilmem için sizlerin bana Iğdır’dan milletvekili erkini, gücünü vermenizi istiyorum. Bu proje sanayici ve iş adamlarıyla hayata geçirilecek bir proje; ama bürokratik sorunun çözülmesi için ve bu projenin hayata geçirilmesi için milletvekili olmam lazım. Aksi taktirde bir şirketin başındaki en üst yetkili olsam bile burada olacak olası engeli çözemem. Bunun çözümü parlamentodan geçer. 1995’de azınlık hükümetinde bütçedeydim, 9 ay içerinde Iğdır’daki köylerin sulama sorundan tutun yol, asfalt çalışmalarından tutun bütün sorunlarını çözdük. Yani 3 yıllık bir milletvekili sürecinde 9 aylık bir sürede Iğdır’a yaptığımızı şimdiye kadar gelen hiçbir milletvekili iddia edemez. Tuzluca’ya ilk asfalt yolu biz getirdik, ilk içme suyunu biz getirdik. Şimdi bakıyorum yollarımız çok kötü, elektriklerimiz kesiliyor, içme suyumuz yeterli değil. Köylünün ve ilçe sakinlerinin yaşam standartları çok düşük; bizim hastanemiz geri, sağlık hizmetlerimiz geri, yolumuz geri, hala gerideyiz. Bunu siz hak etmiyorsunuz” diye konuştu.

“ÇİFTÇİNİN ÇOK BÜYÜK SORUNLARI VAR”

Çiftçinin çok büyük sorunu olduğuna vurgu yapan Adil Aşırım, “Bakın çiftçi hem ne ekeceğini bilmiyor, hem de ürettiği ürünü nasıl satacağını bilmiyor. Şeker pancarı ekimini tekrar başlatacağız. Eskiden Iğdır’da çiftçi borcunu nasıl ödeyeceğini biliyordu; harmanda diyordu, pamukta diyordu, tecer de diyordu. Şimdi bunların üçü de kalmamış. Iğdır’da üründe çeşitlendirmek lazım, sulama problemini de çözmek lazım. Iğdır’ın içme suyu problemi de var, elektrik problemi de var. Bunların çözümü de bizdedir. Ünlendi Barajı 55 yıl oldu hala bitirilemedi. Buradaki barajın altında kalacak köylülerin, Tuzluca Barajı’nın altında kalacak köylülerin istimlak sorunları var. Biz bunlarla ilgili uzman getirdik, yine getirerek bu sorunu da çözeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.