CHP Aydın'da Sıcak Gelişme!

CHP Aydın'da Sıcak Gelişme!

Aydın’da geçtiğimiz hafta FETÖ sanığı Erhan Karaarslan’la cezaevinde görüşmesi kamuoyunda yankı uyandıran Serhan Seyhan’ın da aralarında bulunduğu 11 üyenin 9 Mayıs’ta CHP’den ihraç edildiği ortaya çıktı.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık adı altında usulsüzlük yapıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasıyla devam eden davada geçtiğimiz hafta ifade veren Erhan Karaarslan’ın, kendisini cezaevinde ziyaret ederek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu aleyhinde konuştuğu takdirde tahliye edileceği bilgisini ulaştırdığı iddia edilen Serhan Seyhan’ın 9 Mayıs’ta , CHP’den ihraç edildiği öğrenildi. 

OY BİRLİĞİYLE İHRAÇ EDİLDİLER
9 Mayıs’ta Vasıf Suha Bayırlı başkanlığında toplanan ve 10 üyeden oluşan CHP Aydın İl Disiplin Kurulu aralarında Serhan Seyhan’ın da bulunduğu 11 üyeyi, parti tüzüğünün 68. Maddesinin 1. Fıkrası e bendi uyarınca ‘Kesin Çıkarma Cezası’ ile cezalandırılmalarını oy birliğiyle kararlaştırdı. Alınan karar gereği, CHP Koçarlı İlçe Örgütü’ne kayıtlı üye Ali Köse, CHP Efeler İlçe Örgütü’ne kayıtlı üyeler Sercan Seyhan ile Serhan Seyhan, CHP Kuşadası İlçe Örgütü’ne kayıtlı üyeler Recep Levent Abbaslar ile Cengiz Serdar Baş, CHP Yenipazar İlçe Örgütü’ne kayıtlı üyeler Selim Akgül, Nevzat Özdağ, Belgin Bezci Özdağ ile Hasan Gemicioğlu, CHP Buharkent İlçe Örgütü’ne kayıtlı üye Fatih Yıldırım ile CHP Germencik İlçe Örgütü’ne kayıtlı üye Ali Çakaloğlu, kesin çıkarma cezasıyla partiden ihraç edildi. 

“BAŞKA PARTİ ADAYLARINA AÇIK DESTEK VERDİLER”
Yaşanan ihraçlarla ilgili açıklamada bulunan CHP Aydın İl Disiplin Kurulu Başkanı Vasıf Suha Bayırlı, “Serhan Seyhan ile birlikte 11 üye hakkında, partimizi sosyal medya paylaşımlarında küçük düşürmek, partinin adayı yerine açıktan başka partinin adayının propagandasını yaparak destek vermek gibi suçları nedeniyle Disiplin Cezaları’nın 68. Maddesinin a bendinin 3. Fıkrasına göre ihraç kararı alınmıştır. Bu suçlar partimizden kesin ihraç sebebidir. Ben Serhan Seyhan’ın partimizden daha önce de istifa etti diye düşünüyordum ama CHP Efeler İlçe Örgütü’ne kayıtlı üye olarak gözüküyordu. CHP’de disiplin cezaları çerçevesinde ihracı gerektirecek suçlar bellidir. İlerleyen süreçte bize ilçe başkanlıkları tarafından da bazı üyeler hakkında da şikayette bulunulursa ve toplanan deliller yeterli gelirse disiplin kurulu olarak değerlendirir ve gerekirse ihraç ederiz” dedi. 
Öte yandan edinilen bilgilere göre, CHP Kuşadası İlçe Örgütü üyeleri Recep Levent Abbaslar ile Cengiz Serdar Baş’ın geçen ay partilerinden istifa ettiği ancak 11 kişilik ihraç listesinde isimlerine yer verildiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.