CHP İl Başkanı Çankır açtı ağzını yumdu gözünü

CHP İl Başkanı Çankır açtı ağzını yumdu gözünü

CHP İl Başkanı Ali Çankır, "2002'de Devlet Bahçeli'nin bir erken seçim kararı ile getirdiği AKP, yine Devlet Bahçeli'nin bir erken seçim kararıyla sandığa gömülecek" dedi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini 24 Haziran 2018 olarak belirlemesinin ardından Aydın'da siyasi kulisler hareketlenmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Çankır, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere örgüt olarak hazır olduklarını bildirdi. Havadis Gazetesi'ne konuşan Çankır, "Öncelikle erken seçim ya da bir diğer adıyla baskın seçim kararı ülkemize hayırlı, uğurlu olsun. AKP ve MHP hızlı bir süreç içerisinde karar aldılar. Ancak biliyorsunuz biz CHP Aydın İl Başkanlığı olarak Nisan Ayı başında 2019'da yapılacak yerel seçim odaklı çalışmalarımızı başlatmıştık. Biz hazırlıklıyız. Seçime hazırız. Cumartesi günü itibari ile bu çalışmalarımızı Genel Seçime adapte edeceğiz. Zaten baskın bir genel seçim olabileceğini de öngörüyorduk. Önlemimizi almıştık. Ancak tarih noktasında bu kadar erken bir seçim takvimi belirlemelerini kendilerinin büyük bir telaş içerisinde olduğuna bağlıyorum. AKP ve MHP Cumhur İttifakı olarak seçime gireceklerini beyan etmişlerdi. Ancak anlaşılan o ki ekonomideki göstergeler bu tarihin çok çok öne çekilmesindeki en önemli sebep. Cumhur İttifakını tedirgin eden diğer sebebin ise muhalefetin toparlanmasına ve uyumlu bir şekilde kampanya sürecine başlama ihtimaline yoruyorum. Bundan korktular. Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefet partileri liderleriyle yaptığı hem seçim güvenliği görüşmeleri hem de seçim ve ittifak diyalogları Cumhur İttifakı cephesinde büyük bir tedirginliğe yol açmış. Biz parti olarak 16 Nisan Referandumu'nda nasıl 80 milyonun refahını, huzurunu düşünerek hareket ettiysek, bu süreçte de 21. yüzyılın Türkiyesini kurmak için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Aydın'da milletvekili sayılarını 5'e çıkaracaklarını ifade eden Çankır, "7 Haziran'da Aydın'ın 7 Milletvekili varken 4'ünü, yarıdan bir fazlasını almıştık. 24 Haziran'da hedefimiz en az 5 Milletvekilliği. Halep ordaysa, arşın burada. Siyasette her zaman iki artı iki dört etmiyor. Bunu kendileri 25 Haziran sabahı anlayacaklar. Biz Haziranları severiz. Haziran direnişinden, referanduma yurttaşlarımızın demokrasiye bağlılığı sürüyor. 24 Haziran'da da bu sürecek. 2002'de Devlet Bahçeli'nin bir erken seçim kararı ile getirdiği AKP, yine Devlet Bahçeli'nin bir erken seçim kararıyla sandığa gömülecek." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.