CHP Milletvekili Adayları 12 İlçenin Temsilcileriyle Buluştu

CHP Milletvekili Adayları 12 İlçenin Temsilcileriyle Buluştu

Eskişehir’de, 12 ilçenin sosyal yardımlaşma derneği ve 2 vakıf tarafından kurulan Eskişehir İlçeleri Sivil Toplum Platformu (ESİP) üyeleri, CHP milletvekili adayları ile kahvaltıda buluştu.Etkinlikte...

Eskişehir’de, 12 ilçenin sosyal yardımlaşma derneği ve 2 vakıf tarafından kurulan Eskişehir İlçeleri Sivil Toplum Platformu (ESİP) üyeleri, CHP milletvekili adayları ile kahvaltıda buluştu.

Etkinlikte ilk sözü alan Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şakar, 2013 yılında hayata geçen ve Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulamanın mimarları olduklarını belirtti. Şakar, "Eskişehir ve ilçeleri için her zaman aynı şeyler söyleniyor; şehrimiz çok modern çağdaş ama ilçeler aynı durumda değil, özellikle göçler nedeniyle ilçelerde kan kaybı yaşanıyor. Umarım iktidara geldiğinizde bu temel sorunlara çözüm bulursunuz. Sizden öncelikli olarak, bu güzide topluluğu bir araya getirebilmek için bir mekan istiyoruz” dedi.

CHP’NİN TÜM ADAYLARI ESKİŞEHİRLİ

CHP’nin tüm adaylarının Eskişehirli olduğunu ifade eden CHP PM Üyesi ve milletvekili adayı Prof. Dr. Gaye Usluer ise, “Biz Eskişehir’in çocuklarıyız, burada büyüdük, çocuklarımızı burada dünyaya getirdik, burada büyüttük, kayıplarımızı burada verdik, biz bu şehirde yaşayacağız ve yaşamımız burada sona erecek. Ankara’ya gittiğimizde buradan uzaklaşmayacağız, evimiz burada olacak” dedi.

Seçim maratonunun son haftasına girildiğini dile getiren Prof. Dr. Usluer, “Ekonomi programımızı ve Merkez Türkiye Projesi’ni herkes biliyor, bunlar toplumun tüm katmanlarını etkiledi. Kısacası: ‘Toplumsal refahı tabana yayacağız’ dedik ve bu tabanda karşılığını buldu” diye konuştu.

İşin üretim tarafına odaklanan Merkez Türkiye Projesi’nin de ses getirdiğini söyleyen Milletvekili Adayı Usluer, “Ben ve arkadaşlarım, Merkez Türkiye Projesi’ndeki merkez neden Eskişehir olmasın diyoruz. Seçimden sonra iktidar olduğumuzda; bu merkezin Eskişehir olması için uğraş vereceğiz. Eskişehir bunu yapabilecek, bunu hak eden ve bunun hakkını verecek bir şehir, biz de bunun gerçekleşmesi için çaba göstereceğiz” dedi.

HEPİMİZ BU İKTİDARDAN YORULDUK VE SIKILDIK

Ekonomi sorununun yanı sıra önemli diğer sorunun herkesin içinde hissettiği; huzursuzluk olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Gaye Usluer, şöyle konuştu:

“Artık biz televizyonlarda birilerinin çıkıp bize bağırmasını, ‘Sen kimsin, haddini bil’ şeklinde konuşmasını istemiyoruz. Biz devlet adamlarının, devlet adamına yakışır üslûpla konuşmasını, vatandaşa saygılı olmasını bekliyoruz, biz bakanlar hakkında şaibeler olsun istemiyoruz, biz bu şaibeler gerçek değilse; bu kişiler yüce divana çıksınlar -bakın ceza görsünler demiyorum- ve aklansınlar istiyoruz. Biz huzurlu bir Türkiye istiyoruz, insanların ayrıştırıldığı bir Türkiye istemiyoruz artık. Hepimiz bu iktidardan yorulduk ve sıkıldık, artık çocuklarımız böyle bir Türkiye’de büyüsünler istemiyoruz, sizlerin de istemediğini biliyoruz, bunun için bir aradayız.”

İLÇELERİN DÜŞÜNCE ÖNDERLERİ

Eskişehir’in 12 ilçesi, ilçelerin düşünce önderleri ile buluşmanın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gaye Usluer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sizlerin ağzından çıkanlar Eskişehirliler için yol gösterici olacaktır. Biz yeniden eşit, demokratik bir Türkiye için yol çıktık, iktidar olduğumuzda; -şu anda bize bu sıkıntıları yaşatanlar dahil- kimseyle hesabımız olmayacak. Biz Türkiye’yi iyi yönetmek, sakinleştirmek, demokrasiyi yeniden inşa etmek için yola çıktık. Bu yolda lütfen yanımızda olun, el ele, kol kola, omuz omuza, birlikte iktidara yürüyelim. Sandıktan çıkardığımız AKP’yi, yine geldiği sandığa hep beraber geri gönderelim.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.