CHP'li Başkan'dan jeotermal isyanı

CHP'li Başkan'dan jeotermal isyanı

Cumhuriyet Halk Parti Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Valiliği’nin ihaleye çıkardığı Jeotermal Enerji sahaları için çok sert açıklamalarda bulundu.

HAVADİS HABER - Çankır, “AKP Hükümeti; AYTER A.Ş'ye yani Aydın halkına ait olan, Aydın'ın enerjisini, doğal kaynaklarını, doğasını özel şirketlere peşkeş çekiyor” dedi. 

Aydın’da jeotermal sahalara tepki çığ gibi büyüyor. Aydın Valiliği J-894/A ve J-894/B Jeotermal Enerji sahaları için ihaleye çıktı.  CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, yapılan ihaleyi çok sert sözlerle eleştirdi. Aydın’ın değerlerini AK Parti hükümeti tarafından peşkeş çekildiğini iddia eden Çankır, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “ Bugün kentimizde Aydın'ın kaderini ilgilendiren bir ihale yapıldı. AKP Hükümeti; AYTER A.Ş'ye yani Aydın halkına ait olan, Aydın'ın enerjisini, doğal kaynaklarını, doğasını özel şirketlere peşkeş çekiyor.  J-894/A ve J-894/B Jeotermal Enerji sahaları sadece özel koşullar taşıyan 2 firmadan birisine kiralanacak. Türkiye'de MTA tarafından belirlenen Jeotermal Saha en fazla Aydın'da. Ancak ülkemizde jeotermal kaynaklar %67 konut ısınması, %18 sera, %6 elektrik üretiminde kullanılırken, Aydın'da jeotermal kaynakların %95'i elektrik üretiminde kullanılıyor. Bu yolla elektrik üretip, sonra da zenginleşenler suyumuzu, toprağımızı, havamızı  kirleterek hayatımızı mahvediyor. Aydın'ın kaynakları rant ve para uğruna dışarıdan gelen firmalara peşkeş çekiliyor.” dedi. 

“BİMER VE CİMER’E ŞİKAYET EDİN”

CHP’li Çankır, ihalenin iptal edilmesi için hükümet yetkililerine seslendi.  Çankır, konuşmasını  şöyle sürdürdü, “AKP'li vekillere ve İl Başkanı'na sesleniyorum. Halkın yanında durun. Jeotermal Enerji Kaynakları'nın sömürülmesini ve doğanın katledilmesini durdurun. Yoksa sizin de bizim de çocuklarımıza bırakacağımız "Dağlarından yağ, ovalarından bal akan" bir memleketimiz kalmayacak. Bu konuda tüm vatandaşlarımıza, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarımıza açık çağrıda bulunuyorum. Aydın'ın değerlerini savunmak, korumak ve geliştirmek hepimizin asli görevi. Bimer'e ve Cimer'e ihalenin iptaline yönelik görüşlerinizi bildirmenizi rica ediyorum. Çünkü bu vahşi kapitalizme dur demenin vakti geldi de geçiyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.