CHP’li Baydar’dan Partisinin Adaylarına Destek

CHP’li Baydar’dan Partisinin Adaylarına Destek

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ile birlikte CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer’e destek olmak için Afyonkarahisar’a gitti.

Belediye başkan adayı ve il örgütü ile birlikte Uzun Çarşı esnafını ziyaret ederek vatandaşlardan oy isteyen Baydar, Devlet Hastanesi ile Gazeteciler cemiyetini de ziyaret etti. 5 Mart Çarşamba günü Isparta’ya geçerek SDÜ eski RektörüCHP Belediye Başkan adayı Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı’nın seçim çalışmasına destek veren Baydar, buradan Eğirdir’e geçerek CHP Belediye Başkan adayı Adem Kayanve ilçe örgütüyleseçim çalışmalarına devam etti. Aynı gün Aydın’ın Kuyucak ilçesine geçen Baydar, CHP Kuyucak Belediye başkanı Ali Ulvi Akoğlu ve ilçe örgütüyle birlikte Horsunlu’da seçim çalışmasında bulundu. 6 Mart Perşembe günü Buharkent’e geçen Baydar, CHP Belediye Başkan adayı Hüsamettin Başoğlu ve ilçe örgütüyle birlikte ilçe merkezi ve Kızıldere Köyünde seçim çalışmasında bulundu. Buharkent ilçesinden sonra Kuyucak’a bağlı Kurtuluş Beldesine geçen Baydar, burada Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu ve İlçe örgütüyle birlikte seçim çalışmasında bulundu. Yapılan kahve toplantısında kalabalık bir kitleye hitap eden Baydar, 17 Aralık Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında yaşanan gelişmelere değinerek mevcut iktidarın yerel seçimler ile birlikte gideceğini, ilk önce yerelde daha sonrada genelde kurulacak olan CHP iktidarıyla ülkenin aydınlığa kavuşacağını ifade etti.

CHP’Lİ BAYDAR, TÜRGEV’İ SORDU

Yerel seçim çalışmalarına devam eden CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sundu. Yazılı soru önergesi şu şekilde: “17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu sonrası özellikle TÜRGEV konusunda ortaya atılan iddialar kamuoyunu meşgul etmeye devam etmektedir. Son olarak TÜRGEV tarafından yapılan açıklamada “Vakfımıza bağışta bulunan hayırseverlere 'rüşvetçi' yaftası yapıştırmaya çalışmak, vakıf kültürümüze, özellikle de bu aziz milletin yardımlaşma ve paylaşma duygularına açık bir saldırıdır. Hele ki ‘bunun karşılığında devletin çeşitli kurumlarının ihalelerinin alındığı” iftirasında bulunmak, en hafif ifadesi ile alçaklıktır’ şeklinde ifadelere yer verilmiştir. Kuruluş ismi İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı (İSEGEV) olan vakıf 2012'de adını TÜRGEV olarak değiştirmiştir.1996 yılından itibaren hizmet veren söz konusu vakıf vergi muafiyetinden de yararlanmaktadır. Vakfetme özelliğiyle binlerce öğrenciye yardımda bulunan vakıfların bundan sonra alacağı bağışlara devam edebilmesi için, kendilerine bağışta bulunanları veya miktarlarını kamuoyu ile paylaşması şeffaflık ve hesap verilebilirlik açısından önemlidir. 3 Kasım 2002 - 4 Mart 2014 tarihleri arasında İSEGEV ve TÜRGEV’e ayni veya nakdi olarak gerçekleştirilen bağış miktarı nedir? İSEGEV ve TÜRGEV’e bağış yapan gerçek veya tüzel kişiler kimlerdir?”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.