CHP'li Çankır İYİ Parti'ye salladı

CHP'li Çankır İYİ Parti'ye salladı

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, partisinin Atatürk çizgisinden uzaklaştığını iddia eden İyi Parti İl Başkanı Recep Taner’e yüklendi. Çankır, yaptığı açıklamada, “Partimiz hakkında yaptığı ucuz ve mesnetsiz beyanları kınıyoruz.” dedi.

HAVADİS HABER - İYİ Parti İl Başkanı Recep Taner’in CHP ‘ye yönelik söylemlerine sert tepki geldi. CHP’nin Atatürk çizgisinden uzaklaştığını ve milliyetçiliğinin törpülendiğini belirten Taner’e cevap gecikmedi. CHP İl Başkanı Ali Çankır, partilerinin Atatürk ve milliyetçilik çizgisini, temel prensiplerini, altı okunu İYİ Partili Taner’in oy devşirme kolaycılığı ile tartışmaya açtığını ifade etti. 

Çankır yaptığı açıklamada, “ CHP'nin Aydın’daki güçlü seçmen kitleleri üzerinden sözde bu şekilde yerel seçimler için partisine oy devşirecek. Partimiz hakkında yaptığı ucuz ve mesnetsiz beyanları kınıyoruz. Bu tarz günümüzde siyasette  linç kültürünü ve karalama siyasetini meşrulaştırmaktadır. CHP Kuvay-ı Milliye ruhuyla kurulmuş ve her gün o ruhla yönetilmeye devam eden bir partidir. CHP; Bakanlığa iki dilekçe verilerek değil, savaş meydanında kan ve gözyaşı dökülerek kurulmuş kurtarıcı ve kurucu bir partidir.” diye konuştu. 

Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamak kimsenin haddine değildir diyen Çankır, “Bizim Atatürk sevgimiz ve milliyetçiliğimiz canımızın dahi önündedir. Çanakkale'den, Sakarya'ya, oradan Kıbrıs'da Beşparmak dağlarına yazdığımız milliyetçiği, göğsümüzde onurla  taşıdığımız 6 Ok'un nişaneleri o günlerde de bugünde  ortadır. Bizim 17 ilçenin 17 sinede talip olmamız, Büyükşehri 150 bin oy farkla alma hedefimiz, birilerini çok korkutmuş. İyi Parti İl Başkanı'nın bu hezeyandan dönmesini temenni eder, fikir ve projeler üzerinden siyaset yapmasını öneririm. Kavgacı ayrıştırıcı karalayıcı siyasette gelinen nokta ortadır. Bunu en iyi kendisinin bilmesi gerekir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.