CHP'li Çankır "Kırmızı dosyayı" anlattı!

CHP'li Çankır "Kırmızı dosyayı" anlattı!

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye teslim ettiği Aydın'ın sorunlarının ele alındığı kırmızı dosyanın içeriğiyle ilgili ilk defa konuşan CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır , "17 yıllık La Fonten masalı sona erdi" dedi. 


MEHMET ALİ CİNTOSUN- Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Çankır, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye Aydın mitingi sonrası teslim ettiği kırmızı dosyanın içeriğiyle ilgili Havadis Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. "Özel" kapaklı dosyanın içeriğinde Aydın'ın sorunları ele alındı. Tarımdan ekonomiye, jeotermal sorunundan, turizm kalkınma planı gibi tespit edilen bir çok sorunun raporlandığı dosya da havaalanı ve otoban meselesine de yer verildi. 

muharrem-incee.jpg
"Dosyadaki birinci ve ana maddemiz jeotermal"

Son dönemde Aydın'da artış gösteren jeotermal tesislerden meydana gelen çevre kirliliğinin, sorunlar dosyasında ilk sırada olduğunu ifade eden Başkan Çankır," Dosyadaki birinci ve ana maddemiz jeotermal. Jeotermalin Aydın'da ki tahribatını, insan sağlığını ve su kirliliği üzerine yaptığımız detaylı çalışmaları rapor haline getirdik ve önlemlerin alınması için bilim insanlarından kaynak göstedik.  Bu detaylı çalışmamızı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na da teslim etmiştik. Jeotermal sorunu CHP Grup toplantısında genel başkanımız tarafından dile getirilmişti." dedi. 

otobann.jpg
"La Fonten masalı sona erdi"
AK Parti hükümeti tarafından 17 yıldır vadedilen otoyol ve havaalanı projesini "La Fonten" masalı olarak nitelendiren Çankır, "Çıldır Havaalanı ve otoban meselesini tek bir maddede birleştirdik.  Bu konuları 2002'den beri "La Fonten masalı" gibi AK Parti tarafından her seçim döneminde vadedilen, 17 senedir yapılmayan konular. 17 yıllık La Fonten masalı sona erdi. Biz yapılmayan vaatleri yapacağız" diye konuştu. 

cildir-havalivani.jpg

Havaalanı ve otoban iki yıl içinde açılacak
Çıldır Havaalanı ve Aydın- Denizli otobanını iki yıl içerisinde açacaklarını, 3 ay içerisinde jeotermallerle ilgili sorunları kökten çözeceklerini kaydeden Çankır, Muharrem İnce'den de söz aldıklarını ifade etti. 
"Turizmde büyük bir tahribat var"
Sorunlar dosyasında turizm ve tarım konusunda da ciddi önlemlerin alınması için rapor oluşturduklarını belirten Çankır, "Çok kapsamlı olarak hazırladığımız kırmızı dosyamızda turizm ve tarım konusu da yer verdik. Didim ve Kuşadası turizm yönünden önemli bölgemiz. Dış politikadan kaynaklı sorunlar nedeniyle turizmde büyük bir tahribat var. Biliyorsunuz Kuşadası Türkiye'nin en eski turizm ilçelerinden birisi ve gemi turizmiyle de ayakta duran bir bölge. 3 senedir gemi turizmi çok kötü durumda, bizde bunlarla ilgili yapılması gereken hamleleri tespit ettik. Muharrem İnce'de turizm kalkınma planıyla ilgili gerekli çalışmayı yapacaklarını söyledi" ifadelerini kullandı. 
CHP'li Çankır, bölgede yetişen incir, kestane ve incir gibi ürünlerin de desteklenme kapsamına alınması için hazırladıkları projenin taslağını raporda sunduklarını kaydetti. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.