CHP'li Kadınlar Lösemili Çocuklara Destek Verdi

CHP'li Kadınlar Lösemili Çocuklara Destek Verdi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nde tedavi olan lösemi hastası çocukların tedavi gördüğü odaların duvarları çizgi film kahramanları ile renklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları, Yüksel Yalova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi resim bölümü öğretmen ve öğrencileri işbirliği ile, “Küçük Dokunuşlara Büyük Umutlar Projesi” hayata geçirildi. Duvarları Tweety, Bugs bunny, pepe gibi çizgi film kahramanlarının resimleri ile süslenerek yenilenen yeni odalarını gören lösemili çocukların mutluluğu görülmeye değerdi. CHP Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle lösemili çocuklar için ortak proje düzenlemekten duydukları mutluluğu dile getirerek, "Hastalıkları nedeniyle zor süreçlerden geçen çocukların yüzlerini güldürmek, onlara maddi olmasa da manevi destek olmak için bu projeyi gerçekleşirdik. Proje ile yüreklere dokunduğumuza inanıyoruz. Ailelerle de sıcak ilişkiler kurduk. Onlara önümüzdeki süreçte yalnız olmadıklarını hissettirmek için buradayız. Lösemi tedavisi gören çocuklar ne yazık ki zor bir süreçten geçiyor. Duvarlara sevdikleri çizgi film kahramanlarının resimlerini çizerek, tedavi olurken onlara bakıp hayal dünyasına dalmalarını, acılarını bir nebze olsun unutturmayı hedefledik, küçük dokunuşlarla yüzlerini güldürdük" dedi.

"PROJE 2 GÜN SÜRDÜ"

Löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu kaydeden ADÜ Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Münevver Kaynak Türkmen, “Çocukların oda duvarlarının yenilenmesi 2 gün sürdü. Tedavi olan çocuklar çok kırılgan bir süreçten geçiyorlar ve toplumun manevi desteği ile bu süreci atlatıyorlar. Bu yüzden toplumun farkındalığı çok önemli. CHP Kadın Kolları Başkanı Saadet Kavasgil’e ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

CHP'li Kadınlar Lösemili Çocuklara Destek Verdi

CHP'li Kadınlar Lösemili Çocuklara Destek Verdi

CHP'li Kadınlar Lösemili Çocuklara Destek Verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.