CHP'li Özdemir; "O tokat hepimize atılmıştır"

CHP'li Özdemir; "O tokat hepimize atılmıştır"

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık hakkında bir internet sitesinde yayınlanan videonun ardından CHP Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, "Kadına karşı şiddetin bahanesi olamaz” dedi.

CHP İl Kadın Kolları Ayşe Özdemir öncülüğünde İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan kadınlar, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ı protesto etti. Başkan Ayşe Özdemir, burada yaptığı açıklamada, “Dün 8 Mart Dünya Kadınlar Günüydü. Dünyanın her yerinde kadınlar sosyal, siyasal ve temel hak ve hürriyetlerini kazanmak için mücadelelerini sürdürüyorlar. Bizler de memleketimizde kadın dayanışmasını yaşatmak için var gücümüzle çaba sarf ediyoruz. Kadınlarımızın toplumsal kazanımlarını artırmak için tarlada, sokakta iş yerinde caddelerce özgürce çalışabildiği ve dolaşabildiği bir memleket istiyoruz. Dün ulusal basına yansıyan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın bir kadına tokat atmasını ve sinkaflı sözler sarf etmesini kabul etmiyoruz. Kadına yönelen şiddetin yerinin ve zamanının önemi yoktur. Kadına karşı şiddetin bahanesi olamaz” diye konuştu.

11-073.jpg

Konunun öldürülen kadınlar adına park açılmasının olmadığını ifade eden Ayşe Özdemir, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: "Bugün burada ezilen emekçi kadınlar adına, katledilen kadınlarımız adına konuşuyoruz. Toplumda yükselen şiddet sarmalının parçası olan herkesin karşısındayız. Dün Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın tokat atma görüntüleri ne yazık ki bu şiddet sarmalının bir parçasıdır. O tokat hepimize atılmıştır. O sözler tüm kadınlara sarf edilmiştir. Konu öldürülen kadınlarımız adına park açmak değildir. Mesele kadınlar gününde karanfil dağıtmak değildir. Mesele Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’sinde O’na yakışan, O’nu örnek alan şekilde yöneticilik yapmaktır. Bizler bu görüntülerin sorumlusu olan Belediye Başkanını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Kendisi Allah’a havale ediyoruz.”

Atatürk Anıtı önündeki açıklamanın ardından CHP'li ve İYİ Partili kadınlar, Belediye Meydanı’na giderek Şeyh Süleyman Efendi Anıtı’na, üzerinde “Kadına Şiddete Hayır” yazılı siyah çelenk bıraktı.

22-048.jpg

33-028.jpg

44-015.jpg

55-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum