CHP’Lİ TEZCAN’DAN AYDIN VALİLİĞİ’NE ÇAĞRI: “BU OLAY İKAZ EDİLEREK OLDU BİTTİYE GETİRİLEMEZ”

CHP’Lİ TEZCAN’DAN AYDIN VALİLİĞİ’NE ÇAĞRI: “BU OLAY İKAZ EDİLEREK OLDU BİTTİYE GETİRİLEMEZ”

Efeler'e bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde jeotermal kuyusunun sondaj çalışması sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin CHP PM üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan açıklama yaptı.

HAVADİS HABER-Efeler'e bağlı Yılmazköy Mahallesi’nde jeotermal kuyusunun sondaj çalışması sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin CHP PM üyesi Aydın Milletvekili Bülent Tezcan açıklama yaptı. "Bu olay ‘ikaz edilerek’ oldu bittiye getirilemez" diyen Tezcan, "Aydın’ımızı zehirlemelerine göz yummayacağız. Aydın Valisini bu çalışmaları durdurması için göreve çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

“JEOTERMAL SANTRALLER, AYDIN’A KORONAVİRÜSÜ YAYMAKLA EŞ DEĞERDİR””
 Havası, toprağı ve suyuyla sadece ülkemizin değil, dünyanın da sayılı incilerinden biri olan Aydın’ımızın, Efeler ilçesi Yılmazköy Mahallesi’nde  bulunan  jeotermal kuyusunun sondaj çalışması sırasında patlama meydana gelmiştir diyerek açıklamasına başlayan CHP’li Tezcan,  “Bu patlama, vatandaşlarımızda paniğe neden olmuştur. Bir avuç rantçının kazancı uğruna, jeotermal santrallerle Aydın’ımız  kirletilmektedir. Aydın halkı yıllardır ‘havama, suyuma, toprağıma dokunma’ diyerek jeotermallere karşı direnmektedir. Dünyada ve ülkemizde yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının devam ettiği bir süreçte dahi gözlerini rant ve kar hırsı bürüyenler, bu salgını fırsata dönüştürmeye çalışmaktadır. Yaşanan bu küresel salgın döneminde, İçişleri Bakanlığı 65 yaş üstünü 20 yaş altını kontrol ediyor. Jeotermallere itiraz edene korona yasağı uyguluyor. Ancak doğayı zehirleyen santrallere hiçbir şekilde yasak yok. Aydın’ın merkezlerinde açılan jeotermal santraller, Aydın’a koronavirüsü yaymakla eş değerdir” dedi.
 

“AYDINIMIZI ZEHİRLEMELERİNE GÖZ YUMMAYACAĞIZ”
Vatandaşlarımızın sağlığını hiçe sayarak, geleceğini çalmaya kimsenin hakkı yoktur diyen CHP’li Tezcan,  “Aydın’ımızı zehirlemelerine göz yummayacağız. Aydın Valiliğince yapılan açıklamada yaşanan bu olay bir iş kazası olarak değerlendirilmiş, ilgili firmaya ise gerekli ikazın yapıldığı belirtilmiştir. Bu olay ‘ikaz edilerek’ oldu bittiye getirilemez. Aydın Valisini bu çalışmaları durdurması için göreve çağırıyoruz. Yaşanan sürecin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.