"Çiftçimiz seçim önü mü aklınıza geldi?"

"Çiftçimiz seçim önü mü aklınıza geldi?"

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Ak Parti'nin sırf oy almak uğruna vatandaşı kandırdığını söyleyerek, çiftçilere verilen vaatler konusunda "Seçim önü mü aklınıza geldi?" dedi.

CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, “AK Parti oy hesabıyla vatandaşlarımızı yanıltmakta ve aldatmaktadırlar” dedi. Şahin, AK Parti’nin, 7 Haziran seçimlerinde yaptıklarını senaryonun aynısını yine yapmakta olduğunu savundu.

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerin sonucunda, Türkiye’de 13 yıllık tek başına AK Parti iktidarı fiilen bittiğini söyleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hüsrana uğrayan AK Parti, tek başına iktidar özlemlerini bir kurtuluş olarak görmekte ve türlü bahanelerle koalisyon kurmayarak 1 Kasım 2015’te yapılacak erken genel seçimi kendileri için umut olarak görmektedirler. Bunu gerçekleştirmek içinde her türlü siyasi taktiği ve iktidar gücünü kullanmaktadırlar. Oy hesabıyla vatandaşlarımızı yanıltmakta ve aldatmaktadırlar. Kamuoyumuz hatırlarsa, böyle bir aldatmaca Çine’de de yaşanmıştır. 7 Haziran seçimlerinden üç gün öncesine son başvurusu süresi verilerek, Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı İl Müdürlüğünün personeli ile Çine Muhtarlar Derneği Başkanı el ele vererek il çapında sadece Çine’de, okuyan üniversite, lise ve ilköğretim öğrencilerinden başvuru yapan her öğrenciye, velilerine aylık yardım maaşı verileceği balonu uçurmuşlardır. Yüzlerce öğrenci velisi çok kısa bir süre içerisinde başvuru evraklarını hazırlamışlar, hesaplarına yatırılacak ücretleri için bankada hesap açma kuyruklarında çileli bir şekilde saatlerce bekletilmişlerdir. Yetiştiremeyenler ise böyle bir piyangoyu kaçırdıklarından dolayı kahrolmuşlardır. Geçen beş aylık süre sonucunda bir de baktık ki, böyle bir yardımdan sadece birkaç öğrenci faydalanmıştır. Oy alma hesabıyla burada hem veliler hem öğrenciler hem de muhtarlarımız kandırılarak zor durumda bırakılmışlardır. Seçimden sonra bu yardım konusunun koca bir yalan olduğu ortaya çıkmıştır. Ve bu saate kadar da hiçbir yetkili çıkıp da hala bir açıklama yapmamıştır.”

“YİNE AYNI SENORYO”

Benzer bir yalan senaryonun da bugünlerde yani 1 Kasım seçimleri öncesinde gerçekleştirilmekte olduğunu belirten Şahin, şöyle konuştu:

“AK Parti milletvekili adaylarının seçim bürolarından vatandaşlarımıza sekreterler aracılığıyla telefon açılıp 1 Kasım seçimlerinden sonra faizsiz krediler verileceği, yemde ve gübrede katma değer vergisinin kaldırılacağı gibi vaatlerle kafalar karıştırılmaya çalışılmaktadır. Bu duruma hem gülüyor hem de kızıyoruz. Sanki 13 yıldır iktidarda olan bir partinin milletvekili adayı değiller. 1 Kasım’da iktidara geldiklerinde yapacaklar. Daha da ilginci mecliste yıllardır Aydın Milletvekilliği yapmış aday birinin bu vaatlerle aslında hiçbir şey yapmadığını da anlamış oluyoruz. Akıllarına halkına hizmet etmek, halkının ekonomik destek almasını ve kalkınmasını sağlamak daha yeni gelmiş demek ki. Seçim önümü aklınıza geldi çiftçimiz. Örneğin her yıl üretilen mısıra fiyat verirken kıskanıyorsunuz, ama her yıl mazota, gübreye ve ilaca zam yapmaya gelince kıskanmıyorsunuz. Seçim önü mü aklınıza geldi çiftçimiz? Seçim biter bitmez de zamlar kapıdadır. Sırf oy almak uğruna vatandaşımızla dalga geçmektir bunun adı. Ama artık yolun sonu göründü. O yüzden bol kepçe dağıtıyorlar vaatlerini. Yeter ki iktidarları ellerinden gitmesin. Bu millet artık bu alavere dalaverelere, yalanlara kanmayacaktır. Halkımız 1 Kasım’da kandırılmanın faturasını sandıkta ödetecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.