"Çıldır'a 2 bin 500 metrelik pist yapılacak"

"Çıldır'a 2 bin 500 metrelik pist yapılacak"

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Ulaştırma Bakanlığı tarafından oluşturulan heyetin geçen hafta Aydın’a gelerek Çıldır Havalimanı’nda incelemelerde bulunduğu bilgisini verdi.

 “Uzmanlar tarafından faal bir havalimanında olması gereken temel unsurlar ile Çıldır’daki mevcut eksiklikler karşılaştırılarak maliyet hesabı yapıldı. İlk etapta 2 bin 500 metrelik bir pistin yapımı gündeme alınmış, bununla birlikte ihtiyaç halinde pistin 3 bin metreye çıkarılabileceği planlanmıştır” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ile birlikte Aydın’a havalimanı kazandırılması için Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’i ziyaret eden Abdurrahman Öz, bakanlıktan bir heyetin geçen hafta Aydın’a gelerek Çıldır Havalimanı’nda incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Öz, ziyaret sırasında Bakan Bilgin’in Çıldır Havalimanı’nın son durumunun incelenmesi ve yapılması gereken çalışmalar için heyet görevlendirilmesi talimatını verdiği, sonrasında da bu heyetin Çıldır Havaalanı’nda incelemelerde bulunduğunu aktardı. “Bakanlıkça görevlendirilen heyette yer alan uzmanlar tarafından faal bir havalimanında olması gereken temel unsurlar ile Çıldır’daki mevcut eksiklikler karşılaştırılarak maliyet hesabı yapıldı” diyen Öz, şöyle konuştu:

“Yapılan ilk değerlendirmenin ardından hazırlanan rapor sonucunda ilk etapta 2 bin 500 metrelik bir pistin yapımı gündeme alınmış, bununla birlikte ihtiyaç halinde pistin 3 bin metreye çıkarılabileceği planlanmıştır. Diğer taraftan ana terminal binası, teknik bina, itfaiye binası, güvenlik kulübeleri ve aydınlatma gibi kısımların da kaba maliyetleri hesaplanmıştır. Bu vesileyle, kendisini ziyaretimiz sırasında konuyla bizzat ilgilenerek çalışma başlatan Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin’e ve Aydınımıza gelerek çalışma yapan uzman arkadaşlarımıza Aydınlımız adına teşekkür ederim. Çıldır Havalimanı’nın Aydın için öneminin farkında olup, konunun takipçisi olmaya ve insanımızı gelişmeler doğrultusunda bilgilendirmeye devam edeceğim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.