Cizre Adem’in Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Cizre Adem’in Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamlığı’na bağlı Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) yılsonu sergisi törenle açıldı. Sergide, kursiyerlerin de el emeği göz nuru eserleri sergilendi.Cizre Kaymakamlığı bünyesinde...

Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamlığı’na bağlı Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) yılsonu sergisi törenle açıldı. Sergide, kursiyerlerin de el emeği göz nuru eserleri sergilendi.

Cizre Kaymakamlığı bünyesinde Cudi Mahallesi’nde genç kız ve yetişkin bayanlara yönelik 2012 yılında açılan Cizre Aile Destek Merkezi kursiyerlerinin yaptığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Sergiye Kaymakam Ahmet Adanur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Bozkuş, Müftü Selahattin Yılmaz, daire ve kurum amirleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. İlçe Müftüsü Yılmaz’ın okuduğu duaya müteakip açılışı yapılan sergiye katılan davetliler, sergiyi gezip, kursiyerlerin yapmış olduğu ürün ve çalışmaları yakından gördü.

Cizre ADEM Müdürü Kadriye Yalın, üç yıllık süre zarfı içerisinde 51 adet farklı kurs açtıklarını söyledi. Yalın, "Merkezimiz Halk Eğitim Merkezi, Çok Amaçlı Toplum Merkezi ve Diyanet’e bağlı olarak çalışıyoruz. Her yıl 20’ye yakın kurs açıyoruz. Sene sonunda kursiyerlerin yapmış olduğu el işi ürünler sergileniyor. Evde sıkılan genç kızlarımız burayı sosyal bir etkinlik olarak görüyor. Buraya gelen kızlara sosyal ve kişisel becerilerinin yanında eğitim hizmeti vererek topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Burada değişik faaliyet ve etkinliklerimiz oluyor yani bir aile yeri gibi oluyor burası. Merkezimize ilgi artarak devam ediyor ve her sene 450-500 arası öğrencimiz oluyor" dedi.

Kursiyerlerin yöresel elbiseler giyerek katıldığı sergide davetlilere değişik ikramlarda bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.