Cizre ve Sur'da 573 terörist etkisiz hale getirildi.

Cizre ve Sur'da 573 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, yürütülen terör operasyonlarında Şırnak'ın Cizre ilçesinde 6, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 olmak üzere toplam 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. İki ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 573'e ulaştı.

 

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürüttüğü terör operasyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonda, 6 teröristin daha etkisiz hale getirildiği bildirildi. Edinilen son bilgilere göre toplam öldüren terörist sayısının 452'ye ulaştığı operasyonda, 16 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir adet tabanca, dokuz adet av tüfeği ve 155 adet fişeği, 13 adet kaleşnikof fişeği ile 2 adet telsiz ele geçirildi.

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda ise 1 terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 121'e yükseldiği operasyonda, bir adet av tüfeği ve bir adet tabanca ele geçirildi.
Kilis'te Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen iki kişi yanlarında iki çocukla birlikte yakaland

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.