Çocuklar ’Çiçek ve Doğa’ Fotoğrafları İçin Yarışacak

Çocuklar ’Çiçek ve Doğa’ Fotoğrafları İçin Yarışacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yeşil Bir Dünya sloganı ile 81 ilde ‘Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa’ temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 81 ilde ‘Expo 2016 Antalya Uluslararası Botanik Sergisi’ ne yönelik duyarlılığı artırmak amacıyla kırsal alanda yaşayan 9-12 yaş arasındaki çocuklarına yönelik olarak fotoğraf yarışması düzenleneceği açıklandı. Kadın çiftçilerin çocuklarının katılımı ile yapılacak olan “Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa” temalı fotoğraf yarışmasına özellikle annelerinin aktif olarak tarımla uğraşıyor olması gerekiyor.

1 EKİM’DE SONA ERİYOR

Yarışmaya ailesinin bizzat tarımın içerisinde yer aldığı ve annesinin aktif olarak tarımla uğraştığı kırsal alanda yaşayan 9-12 yaş grubu aralığındaki fotoğraf çekmeye istekli, çevre ve tarım konusunda duyarlı ve araştırmacı, sosyal ve ilini temsil edebilme kabiliyetine sahip her çocuk katılabilecek. Ayrıca yarışma başvuru formunun yarışmaya katılan tüm çocuklar için ayrı ayrı düzenlenmesi gerekecek. Renkli dijital dalda düzenlenen yarışmaya her çocuk en fazla 2 fotoğraf ile katılabilecek ve siyah-beyaz fotoğraflarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Yarışma için oluşturulacak jüri ekibi fotoğrafları çekilen bitkilerin çekildiği il-ilçeye özgü olup olmadığı, fotoğrafların net, görsel olarak nitelikli ve yüksek çözünülürlüklü ve gerçekten çocuk eliyle çekilmiş olup olmadığı gibi kriterleri dikkate alarak değerlendirilecek. Yarışmacılar çektikleri fotoğrafları dijital ortamda 1 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

“ÇOCUKLARA TARIMIN ÖNEMİ KÜÇÜK YAŞLARDA FARKETTİRİLMELİ”

Bu yarışma ile birlikte çocuklara doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini kaydeden Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, “Çocuklarımıza çiçeklerin kültür mirası olduğu, biyolojik hayata değer kattığı, tarımın insan yaşamındaki önemi küçük yaşlardan itibaren fark ettirilmelidir. Bu yarışmayla Türkiye’nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.