Çocuklar Ve Aileleri Diyabete Karşı Yürüdü

Çocuklar Ve Aileleri Diyabete Karşı Yürüdü

Diyabet ve obeziteye dikkat çekmek için Medicana Bahçelievler Hastanesi ve Bahçelievler Belediyesi Kadın Kooperatifleri işbirliğiyle düzenlenen ’30 Dakika Yürüyün Diyabeti Durdurun’ etkinliğinde aile...

Diyabet ve obeziteye dikkat çekmek için Medicana Bahçelievler Hastanesi ve Bahçelievler Belediyesi Kadın Kooperatifleri işbirliğiyle düzenlenen ’30 Dakika Yürüyün Diyabeti Durdurun’ etkinliğinde aileler ve çocuklar yürüdü.

Diyabete ve obeziteye dikkat çekmek için düzenlenen yürüyüş, sağlıklı bir kahvaltı öğünüyle başladı. Kahvaltı sonrası etkinliğe katılan aileler ve anaokulu öğrencileri, Bahçelievler Milli Egemenlik Parkında diyabet ve obeziteye karşı 30 dakika egzersiz yaptı. Etkinlik, Medicana Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesriye Demirel ve Beslenme Diyet Uzmanı Gülen Ecem Kalkan’ın “Sağlıklı Bir Hayat İçin Doğru Davranış ve Beslenme Alışkanlıkları” semineriyle devam etti.

Diyabet hastalarına önemli uyarılarda bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesriye Demirel, diyabet hastalarının yaşam tarzındaki değişiklikler sayesinde diyabetin önlenebileceği ve geciktirilebileceğini belirtti.

Dr. Demirel, gizli şeker hastalarının bireysel beslenme tedavisi, düzenli yürüyüşün diyabetin önlenmesinde en önemli faktör olduğunu belirtti. Haftanın 5 günü 30 dakika düzenli yürüyüş ve hekim tarafından önerilen beslenme tedavisi ile diyabet hastalarını kontrol altında tutabileceğini belirten Dr. Demirel, yüksek tansiyon, yüksek triglisend, ailede diyabet varlığı, 4 kilo bebek doğum öyküsü gibi faktörlerin diyabet için risk taşıdığını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.