Çocuklara Geri Dönüşüm Ve Hediyeleşme Pazarı

Çocuklara Geri Dönüşüm Ve Hediyeleşme Pazarı

Talas’ın çocukları Talas Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’nün destekleriyle geri dönüşüm ve günümüzde unutulan hediyeleşme için pazar kurdu.M...

Talas’ın çocukları Talas Belediyesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’nün destekleriyle geri dönüşüm ve günümüzde unutulan hediyeleşme için pazar kurdu.

Mevlana Mahallesi’ndeki Rifat Yıldırım Yaşam Parkı’nda kurulan pazarda çocuklar, evlerinde kullanmadıkları veya atılmak için kenarda bekletilen oyuncak, giysi, kitap ve diğer kırtasiye malzemelerini pazarda takas ediyor.

Çocukların pazarını inceleyen Talas Belediye Başkanvekili Cengiz Ekici, "Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlediğimiz çevre pazarı her geçen gün tüketim toplumu haline geldiğimiz dönemde çocuklarımıza paylaşmayı, yardımlaşmayı, dayanışmayı ve çevreye sahip çıkmayı anlatabilmeyi sağlayacak" dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver de "Yeniden kullanım, paylaşma ve hediyeleşmenin önemi amacıyla geri dönüşüm pazarı ve temiz bir çevre için uçurtma şenliği kapsamında burada olmaktan mutluyum. Bu duyarlılığı gösteren bütün kurumlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Aydoğan, "Çocuklarımız evlerinde veya okullarındaki kullanmadıkları eşyaları burada diğer arkadaşlarıyla değişebiliyor veya hediye edebiliyor. Böylelikle bir çevre ve geri dönüşüm anlayışına sahip oluyorlar." İfadelerini kullanarak Talas Belediyesine teşekkür etti.

Geri dönüşüm pazarı fikrini ortaya çıkaran Nermin Eminoğlu Anaokulu Sınıf Öğretmeni Elif Yıldız ise, "Yetişkin veya çocuklar olarak çok fazla eşyayı çöpe atıyoruz. Bunları nasıl geri dönüşüme kazandırırız diye böyle bir yola çıktık. Böylelikle çocuklarımız bu sorumluluğa sahip olacak." diye konuştu.

Çocuklar ise ellerindeki kullanmadıkları eşyaları hediye etmekten duydukları mutluluğu ifade etti. Pazarda ayrıca çocuklara uçurtma hediye edildi. Uçurtmalarını alan çocuklar gökyüzünde uçurmanın keyfini yaşadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.