Çocuklardan Duygu Dolu Kutlu Doğum Kutlaması

Çocuklardan Duygu Dolu Kutlu Doğum Kutlaması

Aydın’da Kutlu doğum Haftası dolayısıyla Aile ve Sosyal İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri tarafından ‘Peygamber Efendimizi Anma’ programı düzenlendi.

Çocuk evlerinde kalan çocukların okudukları ilahiler ve şiirler duygusal anlar yaşanmasına neden olurken salondaki davetliler ise gözyaşlarına hakim olamadı. Aydın Efeler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Peygamber Efendimizi Anma’ isimli programa Vali Erol Ayyıldız’ın eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ayten Şahin, Aydın Müftü Yardımcısı Mehmet Aslan ve davetliler katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan çocuklar Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Peygamber Efendimizi Anma’ programı düzenledi. Kur’an-ı Kerim, şiir ve ilahiler okuyan çocuklar programın bazı anlarında davetlilere duygusal anlar yaşatırken bazı çocuklar okudukları peygamber konulu şiir ile hem ağladı hem ağlattı. Salondakiler tarafından ilgi ile takip edilen program sonunda çocuklar davetliler tarafından büyük alkış aldı. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğum yıldönümünün tüm insanlığa barış, huzur, sevgi ve mutluluk getirmesini dileyerek konuşmasına başlayan Aydın Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ayten Şahin, “Bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. Bu özlemi Peygamber Efendimizin sevgilileri olarak bildiğimiz çocuklarımız ile bir arada gidermenin, tadına doyum olmayacaktır. Bilindiği gibi aydın’da 21 adet çocuk evimiz bulunmakta, bu evlerde 117 adet çocuğumuz yaşamaktadır. Çocuklarımız ve çalışanlarımızla ‘biz büyük bir aileyiz’. Güçlüyüz çünkü gücümüzü Allah’ın bize emaneti olan çocuklarımızdan alıyoruz” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİRTAKIM ÇALIŞMALAR YAPMAKTAYIZ

Çocukların toplumda var olmaları adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Şahin, “Küçük dokunuşlarla mucizeler gerçekleştiren çocuklarımızın her zaman hayatta başarılı ve mutlu olmalarına, kendileri ile barışık yaşamaları için sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almalarına, toplumda ben de varım demelerine, maddi ve manevi ne olursa olsun güçleri ve imkanları ne ölçüde ise küçümsemeden yardımsever olmalarına, manevi değerleri özümseyen birey olarak bu konuda sorumlulukları yerine getirmelerine ‘Alan el değil de veren el’ olmalarına yönelik çalışmalar yapmaktayız” şeklinde konuştu.

BAYAN AYYILDIZ, DUYGULU ANLAR YAŞADI

Okunan şiir ve ilahilerden etkilenerek gözyaşlarını tutamayan Bayan Ayyıldız, konuşmaya çıktığı kürsüde kelimelerin duyguları ifade etmede aciz kaldığını ve programın akışı dahilinde çok duygulandığını ifade etti. Bayan Ayyıldız, “Masum ve samimi yüreklerin sesinden sevgililer sevgilisi Peygamber Efendimizi anmak yad etmek ona korku ve ümit içerisinde layık bir ümmet olabilmeyi diledik. Ümit ediyorum bu güzel yürekler hürmetine dualarımız Rabbi Tealanın katına ulaşmış ve kabul edilmiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.