Çocukların anısına deniz rengarenk oldu

Çocukların anısına deniz rengarenk oldu

Didim'de Ege Denizi üzerinden gerçekleşen yasadışı geçişler sırasında hayatını kaybeden mülteci çocukların anısına, ressam Asiye Sarıoğlu’nun önderlik ettiği “Suya düşen düşler” projesi kapsamında, denize renkli kayıklar bırakıldı.

Ege Denizi üzerinden Yunanistan adalarına ulaşmaya çalışırken, hayatlarını kaybeden mülteci çocuklar, Didim’de anıldı. Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi ve 20 yıllık ressam Asiye Sarıoğlu tarafından hazırlanan "Suya düşen düşler" projesi kapsamında, denize renkli kayıklar bırakıldı. Proje kapsamında Didim’e gelen Asiye Sarıoğlu’na, Didim Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Soysalan ve sivil toplum örgütü temsilcileri eşlik etti. Didim’in Manastır Koyu’nda gerçekleşen proje çalışmasında daha önce hazırlanan renkli kayıklar, Asiye Sarıoğlu ve Didim’deki arkadaşlarınca Ege Denizi’ne bırakıldı. Yaklaşık yarım saat süren çalışma neticesinde yüzlerce kağıttan yapılmış kayık, umut yolculukları yarım kalan göçmen çocukların anısına denizin serin sularını süslendirdi.

“ONLARIN DENİZE ÇIKTIĞI SAATTE”

Projeyle ilgili bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi ve 20 yıldır ressamlık yapan Asiye Sarıoğlu, mülteci çocuklar için böyle bir proje tasarladığını belirterek, “Ölen çocuklar için gazetelerden topladığım bilgilerden 173 çocuk rakamına ulaştım, ama bu net değil. Onlar için yüzlerce kağıttan gemiler yaptım. Onların denize çıktığı saatte, onların olduğu yerden bu duyguyu daha derinden hissetmek için bu kayıkları suya bıraktık” dedi. Didim'de arkadaşları ve öğrencilerin yardımıyla projeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Sarıoğlu, "Çocuklar ölümü hak etmiyor. Dünyada savaşlar olmasın ve çocuklar ölmesin. Barış olsun ve çocuklar doyasıya oynasın" diye konuştu.

“İNSANLIĞA MESAJ”

Etkinliğe katılan Didimli Haydar Pınarbaşı ise gerçekleştirilen projeden etkilendiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Burada biz bu çocukları yaşarken gördük. Aklımızda hangi gün hangileri denizde kalacak diye yaşadık. Asiye hanımın bunu düşünmesi ve insanlığa mesajı çok güzel. Umarız bundan sonra çocuk ölümleri yaşanmaz. Bu proje insanlığa olan duyarsızlığa yönelik bir tepkinin oluşmasına neden olur.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.