Çoklu Kullanılan Priz Az Daha Evi Yakıyordu

Çoklu Kullanılan Priz Az Daha Evi Yakıyordu

Aydın’da aynı prize birden fazla beyaz eşyanın bağlanması sonucu küçük çaplı patlama meydana geldi. Kısa devre sonucu oluşan patlamada evi yanmaktan son anda kurtulan yaşlı kadın büyük korku yaşadı.

Olay, dün saat 17.45 sıralarında Aydın merkez Köprülü Mahallesi Çankaya Caddesi 1636 Sokak numara 20 adresinde bulunan tek katkı müstakil evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, söz konusu eski ikamette tek başına yaşayan Esma Yurttaş, kullandığı bulaşık ve çamaşır makinesi için aynı prizden elektrik alıyordu. Yurttaş, bugün yine bulaşık yıkamak için makinenin düşmesine bastığında bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte kendini evden dışarıya atan yaşlı kadın, telaş içerisinde komşularından yardım istedi. Yaşlı kadının, evdeki tüpün patladığını ifade etmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Yaralıların bulunması ihtimaline karşılık 112 Acil Servis ekipleri de bölgede önlem aldı. Yaşadığı korku ile fenalık geçiren yaşlı kadın, komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Yapılan tüp patlaması ihbarı ve gaz sızması tehlikesi şüphesiyle eve önlem alarak giren itfaiye ekipleri, her hangi bir yangın ve sızıntı olmadığını tespit etti. Yapılan incelemede aynı prize birden fazla beyaz eşya bağlandığı ve kısa devre oluşması nedeniyle patlama meydana geldiği anlaşıldı. Her hangi bir olumsuzluğun olmadığının görülmesi üzerine bölgedeki ekipler normale döndü.

AYNI PRİZE BİRDEN ÇOK MAKİNE BAĞLAMAYIN

Çalışmaları bizzat kendisi yöneten Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Aydın, büyük korku yaşayan Esma Yurttaş’ı sakinleştirdi. İtfaiye müdürlüğü olarak vatandaşları bu konuda sürekli olarak uyarılarda bulunduklarını kaydeden Aydın, aynı prize birden fazla beyaz eşya bağlanmasının tehlikeli olduğunu söyledi. Yaşanan olayda olduğu gibi çoklu kullanımın kısa devrelere yol açabildiğine işaret eden Aydın, vatandaşlardan bir prizde sadece bir eşya kullanmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.