Cumhur İttifakının adayı MHP'li Akın!

Cumhur İttifakının adayı MHP'li Akın!

Aydın'da yılan hikayesine dönen Cumhur İttifakı'nın adayı kesinleşti. MHP ve AK Parti kurmaylarının 3 saat süren görüşmesinin ardından ittifak adayı MHP'li Ümmet Akın olarak belirlendi.


MEHMET ALİ CİNTOSUN-Aydın siyaseti kaynamaya devam ediyor. Yerel seçimler öncesi Ankara'da ittifak görüşmeleri tamamlandı. İYİ Parti Aydın'da CHP'nin adayı mevcut Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu destekleme kararı aldı. Bunun üzerine CHP aralarında Nazilli'nin de bulunduğu 3 ilçede İYİ Parti'nin adayını destekleyecek. Dün saat 18'de MHP ve AK Parti kurmayları son kez biraraya geldi. Görüşmenin sonunda Aydın'da "Cumhur İttifakı'nın" adayı MHP'li Ümmet Akın olduğu belirlendi. MHP Genel Merkezi tarafından 9 Kasım'da adaylığı açıklanan Akın'ın, "iki yıldır Büyükşehir Belediyesi için hazırlık yapması" kurmayların karar vermesinde etkili olduğu bildirildi.

"MUSTAFA SAVAŞ İSMİYLE GÜNDEM YARATTILAR"

AK Parti ve MHP'li kurmayların görüşmesi esnasında kamuoyuna AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş'ın ittifak adayı olduğu bilgisi sızdırıldı. Aydın siyasetine bomba gibi düşen bu bilginin gecenin ilerleyen saatlerinde "gündem yaratmak" için ortaya atıldığı ve gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.2014'de AK Parti'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren Savaş, 89 bin oy farkıyla Çerçioğlu'na karşı mağlubiyet almıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.