Cumhurbaşkanı Erdoğan: "7 Haziran, 27 Mayıs Zihniyetinin Tarihe Gömüldüğü Gün Olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "7 Haziran, 27 Mayıs Zihniyetinin Tarihe Gömüldüğü Gün Olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs askeri darbesinin üzerinden 55 yıl geçtiğini belirterek, “Menderes, Polatkan ve Zorlu ibreti alem olsun diye asıldı. Bir daha kimse millet ve devleti barış...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs askeri darbesinin üzerinden 55 yıl geçtiğini belirterek, “Menderes, Polatkan ve Zorlu ibreti alem olsun diye asıldı. Bir daha kimse millet ve devleti barıştırma gayreti içinde olmasın diye bunu yaptılar. 27 Mayıs günü, yıllarca milletle alay edercesine demokrasi bayramı gibi kutlanmaya çalışıldı. Menderes’in akıbeti yıllarca demokrasi yanlılarının üstünde Demokles’in kılıcı gibi sallandı. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin 27 Mayıs darbe zihniyetinin son bulduğu gün olacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Uşak’ta vatandaşla buluştu. Yoğun yağmura rağmen yaklaşık 25 bin kişiyle hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Uşak bugün rahmetle buluştu. Uşak demek aşıklar demektir. Bizi bağrına basan ve her zaman yanımızda olan Uşak’a teşekkürlerimi sunuyorum. Uşak bugün yine bir başka coşkulu ve sizlerin heyecanı bize umut veriyor. 2007’de 367 krizi çıkarıldığında, Gezi olaylarında, 17 ve 25 aralık darbe girişimlerinde sizin dualarınız bizim azığımız oldu. Uşak basireti ve ferasetiyle her defasında ihanet şebekelerine büyük bir ders verdi. 10 Ağustos’ta Merkez’de yüzde 53 ve il genelinde yüzde 51’le yanımızda oldunuz. Allah sizden razı olsun ve Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Sizler bize sahip çıktığınız ve bizler de sizlere yılmadan hizmet yolunda olduk. Bugüne kadar Uşak’a tam 4,1 katrilyon yatırım yaptık, fakat Uşak için ne yapsak az. Uşaklı vatandaşlarımız hizmetlerin ve yatırımların en iyisine layık. Bugün eğitimden, sağlığa, tarımdan sanayiye kadar 37 ayrı eseri resmi olarak hizmete açıyoruz. İnşallah Kent Park ve kentsel dönüşüm bitecek. TOKİ 28 buçuk trilyon bedelle eski tabakhaneyi yaptı. Eşme’de konutları tamamladık ve hak sahiplerine tamamladık” dedi.

Kente yapılan yeni hastane ve adliye sarayının da hizmete başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Adalet Bakanlığımız hem mimari, hem de estetik açıdan yeni bir binayı bitirdi. Sağlık Bakanlığımız 70 trilyon yatırım bedeliyle 400 yataklı devlet hastanesini tamamladı. Ulaştırma Bakanlığımız 32 kilometrelik Uşak-Ulubey yolunu tamamladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız 6 farklı alanda 14 trilyonluk hibe destek sağladı. Sabah onlarla beraberdik ve güzel atlarla rehabilitasyon merkezinin açılışını yaptık. İl Özel İdaremiz içme sularını geliştirme projelerini tamamladı. Karahallı ve Selçikler Belediyelerimizin inşa ettiği kapalı spor salonlarını hizmete alıyoruz.”

"BİZ SADECE ALLAH’IN HUZURUNDA RÜKUDA EĞİLİRİZ"

27 Mayıs darbesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbenin daha sonra gelecek siyasetçilere ibret olsun diye yapıldığını söyledi. “Bundan tam 55 yıl önce, demokrasi tarihimiz adına ve millet adına utanç verici bir hadise yaşandı. Bugün 27 Mayıs 2015, 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihe yansıdı. 14 Mayıs bu milletin nasıl tek parti zihniyetinden kurtuluş günüyse, 27 Mayıs ise tekrar millete rağmen demokrasiyi gasp etme günüdür” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

“Merhum Adnan Menderes, yeter söz milletindir dedi ve bir çok hizmete imza attı. Türkçe ezan garabetine O’nun döneminde söz verildi. İmam Hatip okullarının Kur’an-ı Kerim eğitimi O’nun döneminde başladı. Bu milleti tarihine ve kültürüne yönelik yabancılaştırma eğilimi o dönemde bitti. Peki ne oldu? Adnan Menderes’i darbeyle indirdiler ve yetmedi dar ağacına gönderdiler. Burada bir şeyi açık söyleyeceğim, CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemedi. Yassıada mahkeme tutanaklarını inceleyin, mahkeme heyetinin Menderes’i hep İnönü’yü öldürmekle itham ettiğini görürsünüz. Doğrusunu söyleyeyim diyen Menderes’in sözü hep hakim tarafından gerek yok diyerek kesildi. Menderes’in akıbetinin bundan sonra gelecek siyasetçilere hep ibret olmasını istiyorlardı. Menderes, Polatkan ve Zorlu ibreti alem olsun diye asıldı. Bir daha kimse millet ve devleti barıştırma gayreti içinde olmasın diye bunu yaptılar. 27 Mayıs günü, yıllarca milletle alay edercesine demokrasi bayramı gibi kutlanmaya çalışıldı. Menderes’in akıbeti yıllarca demokrasi yanlılarının üstünde Demokles’in kılıcı gibi sallandı. Biz sadece Allah’ın huzurunda rükuda eğiliriz.”

Konuşmasında bazı basın yayın kurumlarının tavır ve tutumlarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne zamanki bu milletin evlatları yönetimde hak sahibi olsa, birileri hemen Menderes ve diğerlerinin akıbetini hatırlatır. Rahmetli Özal ve Erbakan bunu yıllarca hissetti. Biz de hep aba altında sopa göstermelere tanık olduk. Bugün birileri gazetelere resmimi koyuyor ve altına yüzde 52 oyla idama mahkum oldu diyor. Çeviriyor ve Mursi yüzde 52’yle idama mahkum oldu diyor. Ondan sonra sosyal medyadan çekiyor ve onu bunu demedik diyor. Dürüst olun dürüst, elinizdeki yazılı medya ile kimi ürküteceğinizi sanıyorsunuz. Her zaman şunu söyledik, bunların bizi tehditleri hikaye. Paralel yapının elemanı olan sözde savcı, bunların yaptıkları Menderes’i geçti ve sonları onlar gibi olacak. 27 Mayıs günü sevinç çığlıkları atan gazeteler, bizi Mursi’nin akıbetiyle tehdit ediyor. Devir ve aktörler değişse de darbeci zihniyet değişmiyor. Milletin kalbine giremeyenler hep darbelerden medet umuyor. Ne zaman darbe söylentileri olsa, uluslar arası medya hep bunların yanında oluyor. 27 Mayıs’tan önce Menderes’i baskıcı ve İnönü’yü liberal gösteren Newyork Times, yine aynısını yapıyor. Bu gazetenin kritik dönemlerdeki haberleri hep provokasyon kokuyor. Bu gazeteler Özal öldüğünde, kavgacı cumhurbaşkanı öldü demişti. Şimdi bu gazete bize karşı da NATO’yu göreve çağırıyor. Ey Newyork Times, Gazze’de çocuklar öldüğünde ses çıkarmıyorsun ama bize basın özgürlüğü dersi veriyorsun. Bunlar, kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceklerini bilmiyorlar. Bu uğurda şarlatanlıklarına hep yenilerini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar, milletin evlatlarının iktidarda olmalarına tahammül edemiyorlar. Filistin’de, Mısır’da ve Suriye’de zulmü karşı çıkmamız onları rahatsız ediyor. Sizlerin desteklerinizle bu kutlu davaya omuz vereceğiz ve yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

"7 HAZİRAN, 27 MAYIS ZİHNİYETİNİN TARİHE GÜMÜLDÜĞÜ GÜN OLACAK"

7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimlere değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “7 Haziran seçimleri işte bunun için çok önemli. 7 Haziran seçimleri yeni Türkiye’nin kurucu meclisinin teşekkül edeceği ve 27 Mayıs zihniyetinin tarihe gömüldüğü bir seçim olacak. Demokrasi bayrağı 7 Haziran’da sizlerin desteği ile daha yüksek bir burca dikilecek. Bu seçim yeni Yassıadalar kurmak isteyenlere verilecek en güzel yanıt olacak. Yaslı ada ve Sivri ada artık özgürlükler adası olarak tarihe geçecek. 7 Haziran bizleri Menderes ve Mursi’nin akibetiyle tehdit edenlerin son seçimi olacak. 7 Haziran’da darbeci zihniyeti sandığa gömmeye var mısınız? 7 Haziran’da bu ülkede birinci kuvvet basındır diyenlere, hayır birinci kuvvet millettir demeye var mısınız? Öyle bir cevap verin ki, Pensilvanya, Kandil ve Bürüksel’den duyulsun. Yeni Türkiye’yi, Başkanlık sistemini istiyor muyuz? 7 Haziran’da sandıkları patlatıp, Menderes’in mirasına sahip çıkıyor muyuz? Maşalllah mübarek Allah, bizi neyle tehdit ederlerse etsinler, milletimle bunu haykırmaya devam edeceğim. Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Laz’ı ve Boşnağı ve kim varsa hepsiyle tek millet. Tek devlet, fakat devletin içinde bir paralel devlet. Maalesef bunu din kisvesi altında yaptılar. Himmet dediler, kurban dediler ve adak dediler ve bunları dahi alıp kirli emeller için kullandılar. 1999’da kaçık Amerika’ya gittiler, Mekke’ye ve Medine’ye gitseydin ya, hani sen Hoca Efendi’ydin ya. Cumhurbaşkanı olmadan önce inlerine gireceğiz demiştim. İnlerine girdik ve şimdi kaçıyorlar. Bütün ağabeyleri mabileri hepsi kaçıyor. Siz kaçacaksınız ve biz kovalayacağız. Bunlara asla taviz vermeyeceğiz. Siz haykırdıkça bu kirli tezgahlar bozulur.”

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uşak’ta yeni yapılan Adliye Binası, 400 Yatak kapasiteli yeni Devlet Hastanesi, 450 milyon TL yatırım ile yapımına başlanan Kentsel Dönüşüm alanında tamamlanan konutların, Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait yapılan dere ıslahı ve baraj açılışı gibi birçok açılışı toplu olarak gerçekleştirdi.

Toplu açılış töreninin ardından Uşak Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’a hareket etmek üzere kentten ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.