Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya ateş püskürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'ya ateş püskürdü

31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'ya Ayşenur Bahçekapılı'ya gösterdikleri muamele yüzünden ateş püskürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı’nda gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Pasaportunu çaldıran TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da uğradığı çirkin muameleye büyük tepki gösteren Erdoğan, "Ya sen teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun. Ama bu ülkenin TBMM başkan yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Ya sen benim TBMM Başkan Yardımcıma bu tür bir yanlışı yaparsan benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir kere bütün bu personele gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele etmek zorundadır" dedi.


İşte o konuşmadan satır başları

"Vatandaşım geldi Türk Lirası'na yönlendi ve dövizini Türk Lirası'na çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum. Bu millet dert vatan ise ne diyor gerisi teferruattır diyor. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum. 40 yıllık siyaset hayatımda gördüm, milleti durduracak hiçbir güç yoktur. Böyle bir milletin Cumhurbaşkanı olmaktan Rabbime her daim hamd ediyorum.


BU MİLLETİ FAİZ LOBİSİNE YEDİRMEYİZ

Ekonomide maruz kaldığımız saldırı ile ilk defa karşılaşmıyoruz. Ülkemizdeki her krizin arkasında ekonomik girişimler vardır. Bu saldırıların hepsini bertaraf ettik. İktidar olmadan önce bu ülkede gecelik 7000'lik faizler olmadı mı? Kime hizmet ediyordu bunlar faiz lobisine. Bizim dönemimizde bunu yapamadılar. Biz dedik  ki bu milleti faiz lobisine kurban etmeyeceğiz. Faiz 4.6'ya kadar düştü, Gezi ile karşımıza çıktılar. Yeniden çift haneye çıktı. 


YALNIZ OLMADIĞIMI BİLİYORUM...

Sağ olsunlar yalnız kalsam da dediğimde twitler arka arkaya geldi. Yalnız olmadığımı biliyorum. Bu döviz baskısına karşı bizler Türk lirasına sahip çıkacağız. 


TÜRKİYE RAKAMLARDAN İBARET DEĞİLDİR

Kim ne derse desin, iyi bir noktadayız, daha da iyi olacağız.Bu mücadelenin hem güç, hem inanç meselesi olduğunu hep belirtiyoruz.Türkiye 79 milyon nüfustan 720 milyar dolar milli gelirden asla ibaret değildir. Bütün bunların gerisinde yüz binlerce mağdurun duası ve desteği vardır. 


MÜJDEYİ VERİYORUM: KARLI ÇIKACAĞIZ

Maruz kaldığımız son ekonomik krize karşı gereken dirayeti görürsek çok ciddi destekler bulacağımıza eminim. İnsanlar döviz bürolarına, bankalara koşuyor. Herkes kendince bu seferberliğe destek oluyor. Ben milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum.Ben gördüklerimi bizzat arayıp uyarıyorum. 10 kazanacağına 9 kazan, 8 kazan ama bu ülke güçlenecek. Bakın müjdeyi veriyorum insanımız bu süreçten zararlı değil, karlı çıkacaktır. Endişe etmeyin.


İŞ ADAMLARINA ÇAĞRI: ÜLKENİZE SAHİP ÇIKIN

Rusya'dan bir şey mi alacağız, Rus parasıyla, Çin'le, İran'la konuştum. Onlardan bir şey aldığımız zaman onların parasıyla bizden bir şey aldıkları zaman bizim paramızla alacaklar. Kur baskısının altında kalmayacağız. Tüm iş adamlarımıza, esnafımıza da sesleniyorum. Yaşadığınız sıkıntıları biliyorum ama ülkenize sahip çıkınız. 


ALMANYA'YA SERT TEPKİ

Meclis başkan yardımcılarımızdan Ayşenur Hanım Almanya’ya seyahat yapıyor. Çantasını çalıyorlar. Pasaport kimlik içinde. Gidiyor büyükelçilikten geçici pasaport alıyor. Ve havalimanında kendisine geçiş izni vermiyorlar. Geçiş izni vermemekle beraber alıyorlar saatlerce bekletiyorlar. Ya sen teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun. Ama bu ülkenin TBMM başkan yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyordun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Ya sen benim TBMM başkan yardımcıma bu tür bir yanlışı yaparsan benim buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bir kere bütün bu personele gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele etmek zorundadır. Teröristleri ister göndersinler ister göndermesinler. Biz de kendi taktiklerimizi yapacağız. Elin oğlu binlerce kilometre öteden gelip operasyon yapıp bize yerinizden kıpırdamayın diyorlar. Bize bunları çok görenlere buraları dar ederiz.


ONLARA İNAT EL ELE VERELİM

Bugün farklı ihanet yapısıyla bizi hürriyetimizden etmek isteyenlerin karşısında ecdadımız da eğilmedi, biz de eğilmeyeceğiz. Biz sadece secdede eğiliriz. Onun dışında asla. Ekonomimizin çarklarını durdurmaya çalışanlara inat el ele verelim. Devlet üzerine düşeni yapıyor. Ama milletimiz buna destek vermezse arzu ettiğimiz netice olmaz. Yaklaşık 120 milyar gibi bir müracaat oldu vergi yapılandırılmasında. 3 yıl içinde bu 120 milyar devletimizin kasasına girecek. Bu tabii önemli rakam.


AMAÇ PARÇALAMAK VE YOK ETMEK

Ekonomik saldırılar karşısında güçlü bir duruş sergilemekle terör örgütleriyle mücadele etmek arasında fark yoktur. Bunların hepsi aynı amaca yöneliktir. Amaç parçalamak ve yok etmektir. 1000 yıllık hazımsızlığın bu karın ağrılarının üstesinden geleceğine imanım var. Misak-ı Milli'yi tam olarak yerine getiremesek de Kurtuluş Savaşı ile oyunu bozduk. 1918'de yarım bırakılan projelerin tamamlanmasını istiyorlar. Ama unuttukları bir şey var Türkiye o, Türkiye değildir. Bu millet yarım asırdır süren savaşların yorgunu bir millet değildir. Kaybettiklerinin muhasebesini yapan bir Türkiye vardır. Mücadelemiz her alanda sürecektir. Durmak duraksamak yok. Son nefesimize kadar devam edeceğiz. Suriye ve Irak'taki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. FETÖ, PKK, DEAŞ ile mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.


YATIRIMLAR HIZLANACAK

Yatırımlarımızı, projelerimizi hızlandıracağız. 10 gün sonra Avrasya Tüneli'nin açılışını yapacağız. İnşallah 18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini atacağız. 2017 içerisinde Kanal İstanbul'un temelini atacağız. Durmak yok yola devam. Reel ekonomiyi güçlendirmek için ne gerekiyorsa, dünyadaki haksızlıklara karşı ne gerekiyorsa yapacağız."

kaynak: haber7

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.