Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kan Bağışı Çadırı Ve Otobüsünü Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kan Bağışı Çadırı Ve Otobüsünü Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kan Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kurulan kan bağışı çadırı ve otobüsünü ziyaret etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılayı tarafından Cumhu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kan Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kurulan kan bağışı çadırı ve otobüsünü ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılayı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kurulan kan bağışı çadırı ve kan bağışı otobüsünü ziyaret etti.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmat Lütfi Akar’dan kan bağışı hakkında brifing alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Şükran Beratı” takdim edildi.

Kan bağışında bulunmak isteyen Cumhurbaşkanlığı personeli ile Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı personelini tebrik ederek sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Türk Kızılayı’nın birçok fonksiyonunun yanında kan temininde de önemli projelere imza attığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte radyolardan televizyonlardan kan bağışı için anonsların yapıldığını hatırlattı.

Radyolardan, televizyonlardan yapılan kan anonslarını duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fakat şu anda dikkat edilirse artık bu anonslar televizyonlarda radyolarda duyulmuyor. Niye duyulmuyor? Çünkü Kızılay artık bu ihtiyaçları hemen hemen yüzde yüze yakın oranda karşılıyor. İlerleyen teknolojilerle de Kızılay bu teknolojileri en üst düzeyde takip ediyor. Şu anda burada plazmalar noktasını çok iyi değerlendiriyor. Eskiden bunlar hep zayi olurdu. Artık şimdi bunlar hem uzun süreli kanı değerlendirme noktasında bir imkan” diye konuştu.

Talep gelmesi durumunda Türk Kızılayı’nın kan ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilecek bir seviyeye geldiğine sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat bu tabii bizi rehavete sürüklememeli. Her an bu imkanı elimizde bulundurmak için de bizim kan vermeyi kendimiz için gerçekten bir ibadet terakki etmemiz, vazife terakki etmemiz bu noktada çok çok önemli. Hem bunu verirken böyle bir ibadet aşkı ile vermek hem de vücudumuzdaki kanı temizleme noktasında da bunun bir faydasının olduğunu bilmemiz gerekir" dedi.

Türk Kızılayı’nın halihazırda Türkiye genelinde birçok yerde kan verme merkezi olduğunu, 50 aracıyla kan bağışı topladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buralara vatandaşımızı koşmaya ben davet ediyorum. Şimdiden peşinen de kendilerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.