Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hızlı tren müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan hızlı tren müjdesi

AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan, “Biz Aydın’ı kendi haline bırakmadık ve Aydın’a 15 yılda 15 katrilyon yatırım yaptık” dedi.

AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere Aydın’a gelerek helikopter ile Aydın Adnan Menderes Stadı'na inen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Milletvekilleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, AK Parti Aydın eski Milletvekili ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile diğer protokol üyeleri karşıladı. Buradan AK Parti Aydın İl Kongresi’nin gerçekleştirileceği Atatürk Spor Salonu’na geçen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak Spor Salonu önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Buradaki konuşmasında hava alanlarına yaptıkları yeniliklerden bahseden Erdoğan, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nı yenilediklerini söyledi. İzmirliler ve Aydınlılara seslenen Erdoğan, “Gör bunları İzmirli kardeşim, gör bunları Aydınlı kardeşim” dedi. Denizli'ye de havaalanı yaptıklarını söyleyen Erdoğan, “Aydın'da da bir eğitim uçuşu yapılan havaalanımız var” ifadesini kullanarak, bazı çalışmaların masalarında olduğunu belirtti. Erdoğan, konuyu Çıldır havaalanına getirse de, yolcu uçuşlarına açılmasına ilişkin beklenen açıklamayı yapmadı.

Halka hitabı sonrası kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu’na geçen Erdoğan, AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi'ndeki konuşmasına, “Arabamın samanı, martinimin dumanı, şu Aydın'ın içinde yoktur efemden yamanı” dizelerini okuyarak başladı. Efeler diyarı, rahmetli Adnan Menderes'in yadigarı Aydın'ın tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki vatandaşlara selamlarını ileten Erdoğan, AK parti teşkilatlarında görev yapanlara şükranları sundu, ahirete irtihal etmiş olanlara Allah'tan rahmet diledi.

REFERANDUM SİTEMİ

Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni eden Erdoğan, "Aydın, 16 Nisan halk oylamasında maalesef yüzde 36'lık 'evet' oranıyla beklediğimizin ve Türkiye ortalamasının çok altında kaldı. Halbuki Türkiye'de demokrasinin, milli iradenin, bağımsızlığın şehri olan Aydın'ın bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Biz, Aydın'ı bir milyon 100 bini bulan nüfusu, 670 mahallesi, incirinden zeytinine, pamuğundan sebzelerine kadar her çeşit ürünün yetiştiği bereketli topraklarıyla, turizmi, sanayisi ve ticaretiyle 2023 Türkiye'sinin lokomotif şehirlerinden biri olarak görüyoruz” dedi.

“AYDIN'DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ”

Türkiye için neler yapıldığının, Aydın'a hangi hizmetlerin getirildiğinin en yakın şahidinin Aydınlılar olduğunu belirten Erdoğan, 16 Nisan halk oylaması sonucu Aydınlılara yeteri kadar kendilerini anlatamadıklarını gördüklerini söyledi. Bu kongreyle Aydın'da yeni bir döneme adım attıklarını vurgulayan Erdoğan, “Artık hep birlikte daha çok çalışacağız. Aydın'da çalmadık kapı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı. Erdoğan, AK Parti'nin Aydın Ana Kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyelerini tek tek ayağa kaldırarak, “2019'a kadar "kapı kapı dolaşmaya hazır mıyız?” sorusunu yöneltti.

“AYDIN'A 15 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK”

“Aydın’a 15 yılda 15 katrilyon yatırım yaptık” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’ın 2023 Türkiye’sinin lokomotif şehirlerinden olacağını söyledi. Konuşmasında Aydın’ı kendi haline bırakmadıklarını ifade eden Erdoğan, “Eğitimde 3 bin yeni derslik yaptık, 6 bin kişilik yükseköğrenim yurtlarını faaliyete geçirdik. 3 bin 750 kişilik yeni yurtları da 2 yıl içinde hizmete açıyoruz. Sağlıkta da 19 hastane olmak üzere 36 tesisi şehre kazandırdık. 800 yatak kapasiteli şehir hastanesini açmanın da hazırlıkları içerisindeyiz. İhale süreci bitiyor, hemen aydına kavuşturacağız.”

“AYDIN’DA ULAŞIMIN RAHATLAMASINI SAĞLADIK”

Aydın’da 114 kilometrelik bölünmüş yol olduğunu, kendilerinin bunun üzerine 267 kilometre daha eklediklerini anlatan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: “Bunun ilki 125 kilometre, ben daha Başbakan olmamıştım. Genel başkanken Aydın’a geldiğimde söz verdim ve kısa sürede Aydın-Denizli bölünmüş kara yolunu yaptık. İzmir-Aydın otoyolunu ve Aydın çevreyolunu tamamlayarak hizmete açtık. Aydın’ın yollarında 46 tane köprü ve köprülü kavşak inşa ederek, ulaşımın rahatlamasını sağladık.”

Ege ile Akdeniz’i birbirine bağlayacak olan, yaklaşık 3,5 katrilyon yatırım bedelindeki Aydın-Denizli otoyolunun ihalesinin Haziran ayında yapılacağını kaydeden Erdoğan, “Aydın’daki demir yollarını yenilemekle kalmadık. Hat trafiğini, yerli bir yazılımla yönetecek bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Selçuk ve Ortaklar arasındaki demir yolu güzergahında eğimin çok fazla olması sebebiyle ortaya çıkan sıkıntıyı, 8,5 kilometrelik bir tünel inşa ederek inşallah çözüyoruz” diye konuştu.

AYDIN’A HIZLI TREN MÜJDESİ

Türkiye’nin en önemli ulaşım hamlelerinden biri olan hızlı tren projesinin aynı zamanda Aydın’ın da projesi olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aydın, Burdur, İzmir, Antalya ve Denizli hızlı tren hattı, 2023 projelerimizden biridir. Bu hattı etap etap inşa ederek hizmete açacağız. Tamamladığımız 11 baraj ve 6 göletle Aydın’ın topraklarının bereketini daha da artırdık. 141 yıllık hayali olan, rahmetli Adnan Menderes’in de çok arzu ettiği ülkemizin en büyük barajlarından Çine Barajı’nı inşa edip, bizzat açılışını gelip ben yaptım. Halen 212 bin dekar arazi bu barajdan sulanıyor. Diğer projelerle birlikte 426 bin dekar arazinin sulanabilmesini sağladık. Halen süren projelerle 315 bin dekar araziyi sulamaya açıyoruz.”

AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi’ne Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, Aydın Milletvekilleri, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, İlçe Başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti Aydın 6. Olağan İl Kongresi’nin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya ve milli sporcularla fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i de ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.