Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TÜSİAD Başkanı’na sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TÜSİAD Başkanı’na sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa’dan, TÜSİAD Başkanı’na HDP’den, Ermeni diasporasına ilişkin konularda çok sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ı eleştirerek, “Ben TÜSİAD Başkanının geçmişte Türkiye’ye ne gibi bedeller ödettiğini gayet iyi bilirim. Sorumluluk bilinciyle hareket etmeyen herkes bunun hesabını verir” dedi.Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve beraberindeki heyeti kabul eden Erdoğan, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ın açıklamalarını eleştirdi. Erdoğan, “TÜSİAD Başkanı yaptığı açıklamalarla adeta istikrar ve güveni baltalamaya çalışan bir tavır içinde. Bu üslup yanlış. TÜSİAD gibi kurumun başında olanların ağızlarından çıkanı kulaklarının duyması gerekir” diye konuştu.Cansen Başaran Symes’a yönelik eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı, “Ben TÜSİAD Başkanının geçmişte Türkiye’ye ne gibi bedeller ödettiğini gayet iyi bilirim. İstikrarsızlık olursa bunun bedelini ödeyecek olan TÜSİAD Başkanı değil, iş dünyası. Ağzından çıkanı kulaklarının duyması lazım. Bu noktada sorumluluk bilinciyle hareket etmeyen herkes bunun hesabını verir” dedi.

AĞRI’DAKİ SALDIRI

Ağrı’daki terör saldırısında yaralanan jandarma personelinin orada bırakıldığı ve askerlere HDP’lilerin yardım ettiği iddiasını kesin bir dille yalanlayan Cumhurbaşkanı, olayın terör örgütünün ve onunla aynı çizgide olan siyasi partinin samimiyetsizliğini gösterdiğini ifade etti. Silah bırakma konusunun kırmızı çizgi olduğunu kaydeden Erdoğan, bu konuda net bir mesaj verdi: “Devletin güvenlik güçleri dışında elinde silah olan herkes bu milletin düşmanıdır.”Erdoğan burada yaptığı konuşmada Ağrı'da yaşanan olaylara değinerek, "Neymiş efendim, bölücü örgüt mensupları da bu etkinliklere katılma hakkına sahipmiş. Ya siz kendinizi ne sanıyorsunuz, siz bu devleti milleti ne sanıyorsunuz?" dedi.

PAPA’YI KINADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen Papa’yı eleştirerek, “Papa’nın, Ermenilerin coğrafyamızda yaşadıkları acıları soykırım olarak nitelemesinden üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. Türkiye’ye geldiğinde farklı bir siyasetçi görmüştüm. Bu açıklamalardan sonra gerek siyasi kimliğindeki, gerek din adamlığındaki farklılığı, yüz binlerce insanın kıyımına neden olan olayların yeni bir tezahürü olarak görüyorum” dedi.Tarihi olayların kendi mecrasından çıkartılıp Türkiye aleyhine bir kampanya aracı haline getirilmesine izin vermeyeceklerini kaydeden Erdoğan, “Tarihçilerin işini siyasiler, din adamları aldığında ortaya hezeyan çıkar. Ortak komisyon çağrımızı yineliyorum. Sayın Papa’yı da bu tür yanlışlara bir daha düşmez diye kınıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.