Daka’dan 2015 Yılı Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Toplantısı

Daka’dan 2015 Yılı Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı Toplantısı

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Muş’ta 2015 Yılı Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (RGMDP) toplantısını yaptı.Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştiril...

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA), Muş’ta 2015 Yılı Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (RGMDP) toplantısını yaptı.

Muş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya DAKA Program Yönetim Birim Başkanı Abdullah Çiçek, DAKA Kalkınma Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyhmus Solgun, Program Yönetim Birim Uzmanı Nurettin Polat, DAKA Muş Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür, Muş Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Fuat Özkan, yatırımcı ve işadamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan DAKA Program Yönetim Birim Uzmanı Nurettin Polat, ilan edilen 2015 Yılı Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (RGMDP) hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra program hakkında detaylı bilgiler veren DAKA Program Yönetim Birim Başkanı Abdullah Çiçek ise, program kapsamında toplam 13 milyon 500 bin TL’lik kaynağın, projeleri başarılı bulunan başvuru sahiplerine kullandırılması planlandığını söyledi. Toplantıların Bitlis, Van, Erciş ve Malazgirt’te de yapılacağını ifade eden Çiçek, “Mali destek programına başvuracak potansiyel başvuru sahipleri olan KOBİ’lere program öncelikleri ve başvuru süreci ile ilgili olarak bilgilendirilmeleri ve istenilen format ve kalitede proje hazırlamalarının sağlanması amacıyla bazı merkezlerde bilgilendirme toplantıları yapılarak potansiyel başvuru sahiplerinin soruları cevaplandırılacaktır. Programının genel amacı TRB2 Bölgesi’nde yer alan Bitlis, Hakkâri, Muş ve Van illerindeki imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin kapasitelerinin artırılması, ürün/hizmet çeşitlerinin veya kalitelerinin geliştirilmesi, pazarlama imkânlarının genişletilmesi yoluyla bölgesel ekonomik büyümeye ve istihdamın artırılmasına katkı sağlamaktır. Proje başvuruları 3 Ağustos 2015 saat 23.59’a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden yapılmalı ve gönderilmelidir. Saat 23.59 itibarıyla sistem otomatik olarak kapanacak ve sonrasında herhangi bir değişiklik veya gönderim işlemi yapılamayacaktır. Projenin KAYS üzerinden alınan çıktısı, diğer belgelerle birlikte elden 10 Ağustos 2015 saat 17.00’ye kadar DAKA’ya teslim edilmelidir. Zamanında KAYS üzerinden gönderilmeyen veya matbu olarak DAKA’ya sunulmayan proje başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.