Darbe girişimi davasının duruşmaları Sincan’da görülecek

Darbe girişimi davasının duruşmaları Sincan’da görülecek

​Adalet Bakanı Bekir Bozdağ canlı yayında konuşuyor. Bozdağ, darbe girişimi davalarının Ankara'nın Sincan İlçesinde görüleceğini açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ CNN Türk’te Hande Fırat'ın sorularını yanıtlıyor. Darbe girişimi davasının duruşmaları Ankara'nın Sincan ilçesinde görülecek. Yargıdaki iki ayrı devlet görüntüsü veren iki arcı uygulamasını kaldırması gerekiyor. Askeri yargıtayın kaldırılması lazım bunu görüşeceğiz. Ama zamanı konusunda bir şey söyleyemiyorum. Adalet Bakanlığı'nda açığa alınan hakim ve savcılar oldu. Darbecilerin bir kısmı gözaltına alınamadı. Bir kısmının yurt dışına kaçtığı söyleniyor.

GÜLEN'İN ACİL TUTUKLANMASI İLE İLGİLİ DELİLLERİN BİR KISMI ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLECEK

ABD Fethullah Gülen'in iadesi için dayanışma içinde olacağını ifade etti. Acil tutuklama ile ilgili bizden belgeler istediler . Biz o belgeleri posta yoluyla gönderdik ama ellerine ulaşmadığını söylediler. Biz de bu delillerin  bir kısmını elektronik ortamda göndereceğiz.  Gerekirse kendimiz gideceğiz 

ABD de bu girişimin Gülen'in emriyle yapıldığını biliyor.

İDAM CEZASI

Halkın bu konuda büyük bir talebi var. Cumhurbaşkanımızda "bu konu önümüze gelirse onaylarım" dedi. Bu konuda bir değerlendirme yapılacaktır.

İdam konusuna "AB ne der" diye değerlendirmeyiz ama hukuk devleti açısından değerlendireceğiz.

ÖCALAN'IN DURUMU NE?

Öcalan'ın öldürülmesi suretiyle PKK'nın sokağa döküleceğini ve yeniden kaos ortama yaratışacağına dair bir takım iddialar ortaya atıld. Türkiye gerekli önlemleri ve tedbirleri aldık. Orada herhangi bir sıkıntı yok. Güvenlik sıkıntısı ya da herhangi bir sağlık sorunu yok. Ama sosyal medyadan bu konuyu devamlı kaşıyorlar ama bu paylaşımlara itibar etmesinler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.