Darkan ailesinin yanan evleri yeniden inşa edildi

Darkan ailesinin yanan evleri yeniden inşa edildi

Nazilli Belediyesi, Demirciler Mahallesi'nde çıkan yangında evleri yanan Darkan ailesine umut oldu. Evleri komple yanan Darkan ailesinin evleri belediye tarafından yıkılarak tekrar inşa edildi.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Nazilli'ye bağlı Demirciler Mahallesi'nde yaşayan Darkan ailesinin yüzü artık gülüyor. 21 Mart'ta çıkan yangında evleri kullanılmaz hale gelen Sezer ve Simge çifti bir buçuk yaşındaki  Ebrar Sevda ile 7 yaşındaki Esma Betül'ü de yanlarına da alarak aynı mahallede bulunan baba evine sığınmıştı. Darkan ailesi kullanılmaz hale gelen evlerinde tekrar oturmak için Havadis Gazetesi vasıtasıyla yetkililerden yardım talebinde bulunmuştu. Ailenin sesine kulak veren Belediye Başkanı Haluk Alıcık, evin yapımı için ekiplerine talimat verdi. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı birimler harekete geçerek yanan evi yıktı ve ailenin yeni yuvasını inşa etmeye başladı. Kısa sürede kaba inşaatı biten ev, bir ayın sonunda "Darkan ailesine" teslim edilecek.


Ailenin mutluluğu gözlerinden okunurken, oğlu, gelini ve torununa evini açan baba Mehmet Ali Darkan, "Allah Haluk başkanımızdan razı olsun. Evlatlarımız yeni yuvalarına taşınmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Çocuklarımın sesine kulak verdiği için ona ne kadar teşekkür etsem azdır" dedi.


Evin kaba inşaatının sona erdiğini iç düzenlemelerin yapıldıktan sonra binayı aileye teslim edeceklerini kaydeden Başkan Alıcık ise şunları söyledi; "Biz belediye olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız. Bu bizim esas görevimizdir. Ev kullanıma hazır hale geldiğinde anahtarı kendi ellerimle teslim ederek, hayırlı olsun ziyaretinde bulunacağım"

img-20180609-wa0014.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.