Davutlar Plajı'nın bakımsızlığı üzüyor

Davutlar Plajı'nın bakımsızlığı üzüyor

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nin Davutlar Mahallesi sınırları içinde bulunan dünyaca ünlü Davutlar Plajı’nın bakımsızlığı ve kirli görüntüsü çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Büyükşehir Yasasıyla birlikte kapanan Davutlar Belediyesi sınırları içinde bulunan ünlü plaj, kaderine terk edildi.

ÇÖP DAĞLARI OLUŞTU

Davutlar Belediyesi kapanmadan önce her gün temizliğinin yapıldığını söyleyen vatandaşlar, “Belediyemiz kapanmasıyla birlikte sahilin bakımını yapan kimse kalmadı. Her geçen gün artan pisliklerden dolayı sahilimizde çöp dağları oluştu. Defalarca Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Kuşadası Belediyesi’ne sorunlarımızı bildirdiğimiz halde hiç kimse gelip bir çalışma yapmadı. Hepimiz buraya iyi bir vakit geçirmek için geliyoruz. Ama gördüğümüz manzara hiç hoş değil” dedi.

“BELEDİYELERİN İŞİ SADECE PARA TOPLAMAK OLMAMALI”

Sahildeki çöplerin her geçen gün arttığını ifade eden vatandaşlar, “Plajımız geçen yıllarda her gün temizlenir, kumları tesviye edilirdi. Bizde vergi veriyoruz. Binlerce lira verip buralardan ev aldık. Bu görüntüyü hak ettiğimizi düşünmüyoruz. Belediyelerin işi sadece para toplamak olmamalı. Sahilin pisliğinden dolayı denize giremiyoruz. Bu kadar güzel bir plaja bu görüntüler hiç yakışmıyor” diye konuştu.

“PİS SU SAHİLE AKIYOR”

Sahillerin pisliğinin yanı sıra pis sudan da rahatsız olduklarını bildiren vatandaşlar, “Sahilimize akıtılan pis sular yüzünden denize girmekten çekinir olduk. Borulardan akan suyun kokusu da berbat derecede. Suya giren çocuklarımız enfeksiyon kapıyor. Sahilin pisliği görüntü kirliliğinden ziyade hastalıklara da davetiye çıkarıyor. Yetkililerin biran önce sesimizi duyup bu ayıbı temizlemelerini bekliyoruz. Plajın iki kilometrelik alanını kullanılamıyor. Bu durum binlerce tatilciyi rahatsız ediyor” dediler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.